CAS DELS DETECTIUS
Política 19/06/2013

El Congrés frena les preguntes del PSOE sobre l'espionatge del PP

En una de les preguntes, els diputats Sofía Hernanz, Guillem García i Pablo Martín sol·licitaven saber si el PP pensa exigir la dimissió del president de la Comissió d'Educació del Congrés, Miquel Ramis

Ara Balears
1 min

Palma.La mesa del Congrés ha frenat les preguntes presentades per un grup de diputats socialistes de Balears, que demanaven explicacions al Govern de l'Estat sobre l'espionatge polític del PP balear a càrrec del Pacte de Progrés que es portà a terme l'any 2010, quan els populars eren a l'oposició. Els socialistes també demanaven per un suposat espionatge a jutges i fiscals que el PP balear ha negat.

En una de les preguntes, els diputats Sofía Hernanz, Guillem García i Pablo Martín sol·licitaven conèixer l'opinió de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i saber si pensa exigir la dimissió del president de la Comissió d'Educació del Congrés, Miquel Ramis, que era el secretari general del PP balear quan el partit contractà l'agència de detectius.

Segons indicaren a l'agència Europa Press fonts parlamentàries, lamesa del Congrés (òrgan de govern de la cambra) no ha admès a tràmit la petició de dimissió, perquè entén que no es pot sol·licitar a l'executiu que destitueixi un diputat elegit pels ciutadans. També demana als diputats signants que precisin la redacció de la resta de preguntes formulades per ajustar-les als límits que fixa el reglament per al control del Govern.

stats