Política 01/05/2018

El Congrés de Reserves de la Biosfera torna a Menorca a final de mes després de sis anys

El programa MAB de la UNESCO coordina aquesta iniciativa, en la qual participen més de 60 representants de 48 reserves de la biosfera de 33 països diferents

Iván Martín
1 min
Menorca intentarà que el Congrés permeti avançar en polítiques relacionades amb la Reserva de la Biosfera.

MaóMenorca acollirà del 22 al 25 de maig el VIII Congrés de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera d'illes i costaneres, una iniciativa impulsada per la UNESCO amb l'objectiu d'enfortir la cooperació i el treball en xarxa entre territoris illencs i costaners de tot el món. El repte és millorar les estratègies d'adaptació al canvi climàtic i adaptar-se a les polítiques de desenvolupament sostenible.

El programa MAB de la UNESCO coordina aquesta xarxa, que té dues secretaries tècniques; la reserva de Jeju, situada a la República de Corea, i l'altra a Menorca. També formen part de l'organització Parcs Naturals del Ministeri de Medi Ambient la República de Jeju i l'Agència Reserva de la Biosfera. Després de sis anys d'ençà que se celebrà el primer Congrés a l'illa, Menorca torna a ser l'escenari d'aquesta trobada d'àmbit internacional que comptarà amb la participació de més de 60 representants de 48 reserves de la biosfera de 33 països diferents.

Els temes que s'hi abordaran responen a la gestió de la biodiversitat, el turisme sostenible, la gestió dels recursos hídrics, l'adaptació al canvi climàtic, la gestió d'àrees marines i pesqueres, el desenvolupament local, l'energia i els residus. Tot plegat té l'objectiu de definir i aprovar el full de ruta de la xarxa per al període 2018-2022. Així, el dia 23 es durà a terme una taula rodona que debatrà el paper de la col·laboració publicoprivada. Les jornades tècniques es duran a terme els dies 25 i 26.

stats