Política 06/06/2019

Condemnen l'ex mà dreta de Rita Barberá a quatre anys de presó per suborn i blanqueig

Grau va acceptar regals de l'empresari a qui va adjudicar contractes per valor de 2,5 milions

Ara
2 min
L'exvicealcalde de València,  Alfonso Grau (esquerra, ha declarat aquest dijous com a acusat en el judici del cas Nóos que se celebra a Palma.

ValènciaL'Audiència Provincial de València ha condemnat l'exvicealcalde de València i ex mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau, a quatre anys de presó per suborn i blanqueig de capitals per haver acceptat el 2010 i el 2011 els dos rellotges que li va regalar l'empresari Urbano Catalán a canvi de rebre entre el 2006 i el 2015 l'adjudicació de 16 contractes municipals per un import de prop de 2,5 milions d'euros. L'actuació de Catalán, propietari de les companyies de transport Transvía SL i Viajes Transvía Tours SL, també ha sigut sancionada pel tribunal, que ha condemnat l'empresari a nou mesos de presó.

La sentència es divideix en dues parts. Pel delicte continuat de suborn, Grau ha rebut una pena de nou mesos, i pel de blanqueig, de tres anys i tres mesos. La condemna de blanqueig està originada perquè l'exdirigent del Partit Popular va utilitzar els regals per després comprar altres models més cars, la diferència dels quals va abonar en metàl·lic. A més de la pena de presó, Alfonso Grau haurà de pagar una multa de 25.095 euros i se li decomissaran 25.095 euros del seu patrimoni.

La d'avui no és l'única condemna que podria rebre l'ex mà dreta de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, ja que l'exvicealcalde, que va ser absolt en el cas Nóos, està imputat en el cas Taula, que investiga el presumpte blanqueig de diners en el grup municipal del Partit Popular a la ciutat de València, així com el presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals del 2007, el 2011 i el 2015.

La presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, no ha volgut valorar la condemna i s'ha limitat a assenyalar que ja no forma part del seu partit. "No tenim res a dir", ha conclòs.

stats