Política 11/02/2020

De la Concha: "No permetrem que tanqui l'escorxador de Palma"

La consellera d'Agricultura del Govern demana "tranquil·litat" als ramaders

Maria Llull
1 min
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha

PalmaLa consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern, Mae de la Concha, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que no permetrà que tanqui l'escorxador de Palma i ha demanat tranquil·litat als ramaders. "La intenció de la Conselleria és que no tanqui l'escorxador de Palma. No ho permetrem", ha dit.

Segons De la Concha, la rebaixa del lloguer que l'empresa paga a Mercapalma és una de les vies per assegurar que l'escorxador continuï obert. La consellera ha destacat que el tancament seria "catastròfic" per al sector.

D'altra banda, la consellera ha fet referència a les mobilitzacions del sector agrari i ha considerat que els preus són "una qüestió fonamental" per al present i el futur de l'agricultura i la ramaderia. "Tenim en marxa la creació de l'observatori de la cadena alimentària, per estudiar el desfasament dels preus i evitar-lo", ha explicat. De la Concha ha carregat contra les pràctiques d'alguns intermediaris a qui els agricultors entreguen els productes "sense saber quant cobraran ni quan".

Com a camí a seguir, De la Concha ha assenyalat la necessitat de "recuperar el comerç petit, local, amb producte fresc", i també que els productes locals estiguin presents en els establiments turístics i de restauració.

stats