Política 12/11/2018

Company assegura que el REB està acordat, però que Armengol el retarda per interès electoral

Podem demana a la presidenta que lideri les negociacions i MÉS per Mallorca que no accepti un fons insular, si no arriba ben dotat

CARLES TUDURí
1 min
Biel Company durant la roda de premsa a la seu del PP.

PalmaEl president del PP a les Illes Balears, Biel Company, ha destacat que el Govern ja té acordat un REB, però que Francina Armengol l'està retardant per motius electorals. Company destaca que "Armengol ens està venent que negocia coses que nosaltres ja aconseguírem el 2015".

Company ha destacat que "el PP va negociar un REB amb l'anterior ministre Montoro, i tenim el document que ho acredita; en no aplicar-lo, Armengol està fent perdre diners als habitants de les Balears".

El màxim responsable del PP a les Illes ha assegurat que en el document que posseeix el PP figuren acords com "la reducció de tarifes de transport per a residents, uns 220 milions de rebaixa en temes fiscals i una aportació de 90 milions del govern central destinats a inversions puntuals". "El que fa ara Armengol és teatre, postureig i mentir de manera reiterada", ha conclòs Company.

Per la seva banda, Josep Ferrà, diputat de MÉS per Mallorca, ha destacat que espera que la presidenta pugui aconseguir un fons insular ben dotat, superior als 90 milions que es negociaven amb el govern de Rajoy.

El responsable d'El Pi, Jaume Font, ha demanat a Armengol que doni explicacions sobre quin és l'estat actual de les negociacions, mentre que Alberto Jarabo, de Podem, ha tornat a demanar a la presidenta que lideri les negociacions directament amb el president Sànchez.

El diputat de Podem ha sol·licitat a la presidenta que insisteixi a Sànchez en la necessitat que aprovi els pressupostos de l'Estat, ja que tenen un marcat caràcter social. Jarabo també ha explicat que el seu partit presentarà al Congrés una petició per a un nou règim fiscal agrari que podria beneficiar en gran mesura el aquest sector productiu balear.

stats