Política 24/03/2019

Company qualifica d'"ecolojeta" l'actual govern del Pacte i defensa la propietat privada

El PP, si guanya, es compromet a ajudar els propietaris de finques amb l'ecotaxa, a recuperar la Llei agrària de 2014 i a eliminar la de camins

Maria Fuster
1 min
Excursió de membres del PP per terrenys d'Andratx.

PalmaEl president del PP de les Illes Balears, Biel Company, segons informa el partit, ha fet avui una excursió juntament amb la resta de candidats, càrrecs i simpatitzants pels terrenys d'Andratx reforestats el 2014. El candidat del PP al Govern ha anunciat que el PP aprovarà "quan governem, línies d'ajudes a costa de l'Impost de Turisme Sostenible perquè els propietaris i els gestors de boscos puguin netejar-los, gestionar-los i mantenir el nostre entorn privilegiat".

Company ha assegurat que la pròxima legislatura "quan governi el PP, els boscos deixaran d'estar abandonats com ara, perquè protegir no és prohibir com fan els 'ecolojetas' del Pacte. Protegir és conservar, gestionar sosteniblement, és a dir, mediambiental, social i econòmicament parlant. Eliminarem tota la normativa que impedeix o dificulta la neteja dels boscos".

"Quan governem recuperarem la Llei agrària de 2014 i impulsarem la gestió forestal sostenible, com ja vàrem fer abans", ha dit Company, qui també manté que impulsaran la biomassa com a energia renovable".

Company s'ha compromès a derogar la Llei de camins i rutes senderistes aprovada recentment pel Govern Armengol, "perquè volem defensar la propietat privada i la intimitat de les persones. Nosaltres volem una llei consensuada amb els propietaris de les finques, que són propietaris del 96% dels terrenys de la serra de Tramuntana. Volem que els propietaris no tinguin inconvenient que la gent pugui passar per ca seva i gaudir-la, però de forma ordenada".

stats