Company proposa hipoteques i lloguers de 500 euros per solucionar el problema de l'habitatge

El líder del PP es demana si Armengol sabia que Son Busquets s'havia de subhastar i si ho va amagar per motius electorals

El líder del PP a les Illes, Biel Company, ha enumerat aquest dijous una sèrie de mesures per combatre el problema de l'accés a l'habitatge, que poden ser aplicades de manera  immediata  i que no necessiten esperar el pla de xoc que el Govern està elaborant. Segons Company, resulta "esperpèntic" que després de governar quatre anys la presidenta Armengol i el  conseller  Pons necessitin aquests mesos per posar en marxa un pla específic. Les mesures inclouen aconseguir hipoteques i lloguers que no superin els 500 euros perquè els residents de classe mitjana i baixa puguin accedir a un pis.

Company ha remarcat que a les Illes manquen 16.000 habitatges i que l'Executiu no ha fet res en quatre anys per incentivar -ne la  construcció. A més, ha destacat que la decisió de Defensa de subhastar Son  Busquets  és un nou fracàs del Govern d'Armengol, a la qual ha  descrit com a  "la pitjor negociadora que ha  tingut  mai la Comunitat" davant Madrid.

Company s'ha demanat si la presidenta sabia que Son Busquets s'havia de  subhastar i si ho ha amagat per motius electorals. També vol saber si l'Executiu acudirà a la subhasta per comprar  aquests terrenys  on està previst construir-se més de 800 pisos de protecció oficial.

Entre les mesures que proposa el PP hi ha  reduir a un màxim de tres mesos el temps d'espera per una llicència de construcció a sol urbà, avalar els compradors de pisos  perquè  puguin accedir al 100% del finançament d'un habitatge, oferir incentius fiscals als propietaris perquè lloguin els habitatges, reduir l'impost de  transmissions  patrimonial i  els actes  jurídics documentats.

Yllanes - Negueruela

Company ha qualificat de lamentable la  discussió  que protagonitzaren el vicepresident,  Juan  Pedro  Yllanes , i el conseller de Model Econòmic,  Iago   Negueruela , i  que va ser recollida pels mitjans de comunicació. "El vicepresident és  Negueruela  i  Yllanes  pinta poc en aquest govern i cada vegada hi pintarà menys", ha assegurat. A més, ha  comentat  que aquest tipus de  discussions  demostren que  estam  davant un govern amb departaments  estancats  i que cada un "defensa el seu corralet".


 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF