Política 19/06/2020

Company: "El pla de turisme de Sánchez és pura propaganda"

El president del PP balear critica que "no inclou mesures econòmiques ni hi ha un compromís ferm amb el sector"

Ara Balears
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha fet referència aquest divendres al pla d'impuls al turisme presentat dijous per Pedro Sánchez i l'ha qualificat de "pura propaganda". Segons Company, el mateix sector ha dit que és "insignificant, poc concret o insuficient". "És una llàstima que un sector econòmic que representa el 12% del PIB estatal i fins al 40% del de Balears meresqui un pla que és publicitat i pura propaganda", ha comentat.

Company ha apuntat que en el pla presentat per Sánchez "manquen mesures econòmiques i ajudes directes al sector, un dels més castigats pel coronavirus". "Hi manquen mesures per garantir la connectivitat aèria, tan important per a una destinació insular com nosaltres. Sense això, és impossible que arribin turistes a les nostres illes", ha destacat. "També hi falta una vertadera aposta per la competitivitat i per facilitar la inversió i la millora de l'oferta turística, a més de la baixada de l'IVA turístic del 10% a un tipus superreduït del 4% per augmentar el consum", ha afegit.

A més, el dirigent popular ha assenyalat que el govern espanyol hauria d'aprovar "una mesura fonamental, la qual reclama el sector des de fa setmanes, com perllongar els ERTO per força major fins al 31 de desembre, sense que les empreses hagin de pagar ni un euro per les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors que estiguin en un ERTO", ha comentat.

El PP també ha demanat que "el Govern Armengol complementi les mesures de l'executiu espanyol amb altres d'àmbit autonòmic, perquè la presidenta no ha passat fins ara de les bones paraules, però no ha adoptat cap mesura ni ha posat ni un sol euro". "Aquesta anestèsia que el Govern Armengol està injectant a la societat civil i empresarial no ajuda a sortir de la crisi, només retarda la solució dels problemes", ha dit Company, a més d'assenyalar que "és hora de despertar i aplicar mesures efectives, com la baixada d'impostos o la suspensió del pagament de l'ecotaxa enguany i l'any que ve, per no perdre competitivitat amb altres destinacions".

Company ha considerat que "cal passar de les paraules als fets". "Ni Sánchez, amb aquest pla incomplet i insuficient, ni Armengol, amb les seves escasses mesures a curt termini, estan fent el possible per reactivar el turisme, sinó que contribueixen a fer que moltes persones puguin quedar en un futur sense feina", ha continuat. "De poc serveixen els plans pilot si després no hi ha un compromís vertader amb el sector ni una aposta ferma i decidida per un sector estratègic com el turisme", ha conclòs el dirigent popular.

stats