Política 20/03/2018

Company acusa les esquerres de "remoure coses tristes que han passat" per la denúncia de crims franquistes

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, creu que "la Transició no ha passat pel poder judicial"

Jaume Ribas
1 min
Biel Company al ple del Parlament d'aquest dimarts.

PalmaEl president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, s'ha alegrat aquest dimarts de l'arxivament de la denúncia que va presentar el Govern per 52 crims franquistes. Company ha acusat el Pacte de "remoure coses tristes que han passat" i ha destacat l'actitud de "les noves forces d'esquerres".

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha recordat que "ja va advertir" que aquesta denúncia "tenia un recorregut molt curt", perquè existeix la Llei d'amnistia aprovada durant la Transició. A més, Pericay ha dit que "determinats partits obliden que l'amnistia també afecta les víctimes d'ETA d'abans del 77" i els ha acusat de fomentar "enfrontaments perpetus".

En canvi, tant MÉS com Podem s'han manifestat en contra de l'arxivament de la denúncia presentada pel Govern. El diputat de MÉS, David Abril, ha manifestat que "la Transició no ha passat pel poder judicial" i ha criticat "la diligència" del fiscal Barceló per atendre i arxivar aquesta causa. El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, s'ha mostrat "decebut" perquè els assassinats i les seves famílies "mereixen respecte, justícia i restitució". El portaveu del PSIB, Andreu Alcover, també ha considerat que la Fiscalia "ha fet molta via" a arxivar la causa i ha defensat que "era la passa lògica" que havia de fer el Govern després de l'aprovació de la Llei de fosses.

stats