Política 06/12/2019

Company retreu a Armengol que iguali constitucionalistes i rupturistes

El president del PP balear ha criticat el discurs de la presidenta del Govern perquè ha "evitat afirmar que qualsevol diàleg s'ha de mantenir dins dels límits que estableix la Constitució"

Ara Balears
2 min
El president del PP balear, Biel Company, en el darrer ple del Parlament.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha retret aquest divendres a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que iguali els qui defensen el diàleg dins de la Constitució amb els qui "n'han sortit" i volen "trencar el marc normatiu". Company ha remarcat l'esperit de “concòrdia” que emana de la Constitució del 1978, un marc normatiu que va néixer “del diàleg, de pactes i de renúncies per part de tots per aconseguir aquest consens”.

Company ha criticat el discurs d'Armengol perquè ha "evitat afirmar que qualsevol diàleg s'ha de mantenir dins dels límits que estableix la Constitució". “Armengol posa a la mateixa altura la gent que dins de la Constitució aposta pel diàleg i les reformes i la gent que ha sortit de la Constitució i vol trencar el marc normatiu que tots ens vam donar fa 41 anys", ha dit Company.

Segons el líder del PP, Armengol "fa anys que no admet que el diàleg s'ha de mantenir dins del marc constitucional, des de la concòrdia i cercant sempre l'interès general per sobre de qüestions ideològiques o partidistes”. “Armengol ens ha fet un Sánchez”, ha dit Company amb referència a les constants al·lusions de la presidenta al diàleg i al consens en les seves paraules, si bé ha precisat: “Però no el practica”.

“El darrer exemple és l'esborrany de la llei d'educació, que ni tan sols l'ha consensuat amb els seus propis socis de Govern”, ha afegit Company sobre aquesta falta de diàleg. Company ha comparat el discurs d'Armengol amb el del delegat del govern a les Balears en funcions, Ramon Morey, perquè ell “sí que ha remarcat que qualsevol diàleg s'ha de mantenir dins dels límits que marca la Constitució”.

stats