Política 05/02/2020

Company: "Si volem governar hem d'aconseguir unificar el vot del centredreta"

Sobre l'aeroport de Palma, el president del PP a les Illes ha afirmat que "són unes obres de reforma, no d'ampliació"

Ara Balears
2 min
Biel company en una roda de premsa.

PalmaEl líder del PP a les Balears, Biel Company, ha passat aquest dimecres pels micròfons del programa Al Dia d'IB3 Ràdio i ha fet un repàs de l'actualitat social i política de les Illes. El popular ha recalcat que "si volem governar hem d'aconseguir unificar el vot del centredreta". Company no ha descartat la unió amb Ciutadans i recuperar José Ramón Bauzá, arran de la proposta d'Inés Arrimades de crear Mejor Unidos: "No volem robar res a ningú, volem recuperar. Està clar que hem d'aglutinar el vot i hem de fer l'opció de centredreta al més gran possible".

Respecte de l'ampliació de l'aeroport de Palma, Company ha manifestat que no coneix amb profunditat el projecte, però que, pel que sap, el que es pretén és guanyar en comoditat però no ampliar: "Són unes obres de reforma, no d'ampliació", ha dit. El president popular ha insistit que en tot allò que significa millorar les infraestructures el seu partit hi està d'acord. Així, ha subratllat que "millorar la nostra sortida i entrada està bé i s'ha de fer. Si vindran més turistes o no, no ho sé, però els turistes venen per la destinació, no per l'aeroport".

Company també ha fet referència a la polèmica pel cas dels abusos a menors tutelats i ha tornat a demanar la dimisió de Fina Santiago i del president de l'IMAS. "El problema no finalitza amb la dimissió de Santiago, però ha de ser coherent amb el que predica. Es necessiten responsabilitats polítiques quan les coses no funcionen", ha afirmat. A més, Company ha assegurat que Santiago "no mostra humilitat" i desprèn aires de "superioritat moral".

"Que Santiago digui que no hem fet res em sembla vergonyós. Que demani al seu redol per què Armengol no l'ha defensada gens", ha assenyalat Company, i ha afegit que "som una vergonya a escala estatal. Aquest tema s'ha gestionat fatal políticament".

Quant al decret del turisme de gatera aprovat recentment pel Parlament, el líder del PP a les Illes ha dit que "compartim l'objectiu d'aquesta llei", però que li preocupa la inversió que es fa per millorar la destinació: "Com podem evitar els excessos? Idò millorant la destinació. Han optat per prohibir i han fet una llei de pressa i sense consensuar".

En matèria d'habitatge, Company ha afirmat que "tenim un problema i l'hem de resoldre". Així, ha defensat que el seu partit opta per "treure més habitatge al mercat amb els mateixos metres quadrats", i agilitar els tràmits, per exemple, "llevant la llicència d'obra per una declaració prèvia de l'arquitecte".

Finalment, Company ha criticat Armegol per no reclamar els 78 milions de l'IVA: "Els doblers són de Balears, ja està bé que Armengol s'agenolli davant Sánchez". El popular ha sentenciat que "s'han de reclamar els 78 milions d'euros de l'IVA i hem de plantejar mesures judicials per fer-ho".

stats