Política 02/03/2020

Company acusa Armengol de "vendre fum" en matèria d'habitatge

El president del PP balear reclama més facilitats per als promotors i una baixada d'impostos

Ara Balears
3 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha acusat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, de "vendre fum" en matèria d'habitatge, i ha criticat el decret de mesures urgents que el Consell de Govern va aprovar divendres passat. "El darrer decret constata que tot el que varen fer fa un any i mig amb la llei d'habitatge era comèdia, era fum, paraules que no serveixen per resoldre els problemes que té la gent en qüestió d'habitatge", ha comentat el líder popular.

Company també ha carregat contra els "200.000 euros que el Govern ha donat a Impulsa per saber com està el tema de l'habitatge". "Si no ho saben després de cinc anys al Govern, ben arreglats estam", ha continuat. El president popular ha reiterat les propostes del seu partit per solucionar els problemes d'habitatge a les Balears. "S'arregla posant més habitatges al mercat, donant més facilitats als promotors, abaixant els impostos i facilitant el finançament a la gent. Però Armengol continua venent fum", ha afegit. A més, Company ha carregat contra la intenció de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge de Marc Pons de fer 500 habitatges de protecció oficial. "El problema de l'habitatge no és només d'HPO. Necessitam 16.000 habitatges a les Balears", ha dit.

Company afirma que Armengol va voler fer negoci amb habitatge protegit

El president del PP balear, Biel Company, ha assegurat aquest dilluns que la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb "un parell d'amics del PSOE", va voler fer negoci construint habitatges de protecció oficial en un solar de "primera línia del passeig Marítim" de Palma, segons ha informat l'agència Efe.

"No sé si volia canviar el palau per un habitatge de protecció oficial a la vorera de la mar", ha ironitzat Company, qui ha destacat que Armengol sempre li retreu que ell va vendre aquest terreny quan va ser responsable d'Habitatge la legislatura 2011-2015. "Supòs que li vaig rompre el negoci a ella o a alguns amics seus (...), hi havia noms i llinatges", ha declarat en roda de premsa el president del PP. Company ha explicat que els "15 o 20 habitatges" de protecció oficial que volien construir en aquell solar, s'haurien venut per 150.000 euros i deu anys després haurien sortit al mercat lliure per un milió d'euros.

Company ha fet aquestes insinuacions abans d'aclarir que no en té "cap prova".

Pérez-Ribas: "El decret constata el fracàs de les polítiques d'Armengol"

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Marc Pérez-Ribas, també ha carregat aquest dilluns contra el Decret de mesures urgents en matèria d'habitatge del Govern, el qual constata el fracàs de les polítiques d'habitatge del Pacte, en referència a la Llei d'habitatge aprovada la passada legislatura. "Aquesta llei havia de solucionar els problemes d'emergència d'habitatge a les nostres illes", ha recordat Marc Pérez-Ribas, qui també ha criticat que "el Govern no hagi posat cap habitatge social a disposició de les llargues llistes d'espera".

Però Pérez-Ribas sí que s'ha mostrat satisfet perquè el decret incorpori la col·laboració publicoprivada per incrementar el nombre d'habitatges socials, encara que ha lamentat que "s'ha fet sense el consens dels sectors implicats i els usuaris". El diputat de Ciutadans ha fet referència a la cessió temporal de sòl públic per construir habitatges assequibles i ha advertit que, amb un hipotètic límit de 50 anys, "si una persona adquireix un habitatge social en plena joventut, en el moment de la seva jubilació quedarà sense casa".

Per últim, el diputat taronja també ha reivindicat que els promotors "han de tenir un benefici just i seguretat jurídica" per aconseguir que "no quedin les convocatòries desertes". "Esperarem a conèixer les condicions finals de preu i gestió per saber si aquesta col·laboració amb el sector privat és una operació més de màrqueting del Govern del Pacte o no", ha conclòs.

stats