Política 17/08/2018

Company canta les quaranta a Vidal pels vessaments i la llei agrària

El president del PP també ha insistit en l'exigència de responsabilitat a Marc Pons pel col·lapse al tren durant el Much

Jaume Ribas
2 min
Biel Company a la seu del PP.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha oferit aquest divendres una roda de premsa per "fer un repàs dels temes més importants de la setmana" i ha atacat amb duresa el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal (MÉS). En concret, Company ha parlat dels abocaments que han obligat a tancar les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, a Palma, i de la polèmica llei agrària, contra la qual s'han presentat tres esmenes a la totalitat i que fa setmanes que genera controvèrsia.

Company ha recriminat a Vidal "la manca total d'inversions en depuració d'aigües" que, a parer seu, han provocat els vessaments que s'han registrat aquests dies a causa de les fortes pluges. El president del PP ha recordat que el Govern "no ha fet cap infraestructura nova" i ha dit que les depuradores de les Balears necessiten "de 25 a 30 milions d'euros anuals d'inversió".

Els retrets de Company també s'han dirigit contra la llei agrària, que es debatrà al Parlament quan comenci el proper període de sessions, al setembre. Els tres partits de l'oposició han presentat una esmena a la totalitat contra el text i la majoria d'entitats del sector hi han demanat canvis molt substancials. Per Company, es tracta "d'una altra llei Frankestein sortida del laboratori de la senyora Armengol", i Vidal "s'ha equivocat" volent modificar la llei anterior, impulsada per Company en l'etapa com a conseller d'Agricultura del Govern Bauzá. "La llei que hi havia protegia els pagesos i els petits propietaris de terreny rústic, però que no es preocupin que, quan governem a partir del 2019, tornarem a la llei anterior", ha promès.

Insistència en el Much

Biel Company també ha insistit en les crítiques del seu partit a la gestió de Serveis Ferroviaris de Mallorca aquest dilluns passat, durant la festa del Much a Sineu. Company ha demanat responsabilitats al conseller de Transports, el socialista Marc Pons, i li ha retret "la manca de previsió". Així mateix, ha recordat que SFM ha patit aquesta legislatura nou vagues i que "el transport públic és més ineficient que mai".

stats