Política 08/06/2018

Company veu "una oportunitat" en la partida de Rajoy per a la renovació del PP balear

El líder del PP balear assegura que el discurs "Madrid ens mata" ja no servirà al Govern d'Armengol per tapar la seva "nul·la gestió"

Ara Balears
2 min
Biel Company. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del Partit Popular balear, Biel Company, va afirmar aquest dijous, després de la reunió de la junta directiva del PP balear, que el canvi de govern "és una oportunitat" per al seu partit a les Balears.

Quant a les expectatives del PP balear després de la moció de censura que ha destituït Mariano Rajoy de la presidència del govern central, Company ha explicat que la situació actual "ens dona moltes ales i ens ajuda". En el compte de Twitter, ha volgut agrair la feina i el compromís de Rajoy i ha repetit que "s'obre una etapa que s'ha d'aprofitar per enfortir el partit":

Així mateix, Company sosté que ara es fa evident la falsedat del discurs victimista de "Madrid ens mata" que ha utilitzat el Govern de Francina Armengol per tractar de tapar la seva "nul·la gestió". El líder dels populars ha insistit que Armengol s'excusava culpant l'executiu de Madrid, però que ara aquest argument quedarà desarmat.

Company també sosté que el nou president, Pedro Sánchez, ha deixat molt clara la poca confiança en la capdavantera socialista balear. "No és d'estranyar, després de les bandades d'Armengol quan es tractava de donar-li suport", ha dit.

Així mateix, ha lamentat que el canvi de govern hagi deixat sense aprovar la nova llei de Règim Especial de Balears (REB), que estava "pràcticament a punt de ser signada" però que es va retardar perquè el Govern balear volia expressar les seves diferències amb l'Executiu estatal amb una finalitat partidista.

Respecte del relleu de Rajoy al capdavant del PP, ha afirmat que serà una oportunitat per renovar el lideratge. Aquest relleu es determinarà en el congrés estatal extraordinari del partit, que tindrà lloc dilluns. En aquest sentit, Company ha eludit pronunciar-se respecte de cap possible candidat. La valoració del líder del PP balear s'ha limitat a reconèixer que "tenim perfils bons" i que "necessitam gent amb experiència, que la tenim, i també gent que suposi renovació i ganes de refrescar el missatge".

Finalment, ha expressat preferència perquè s'aconsegueixi una "entesa" entre els diversos aspirants a la successió per tal d'evitar qualsevol confrontació. Si no s'obté, confia que hi hagi "una lluita sana per aconseguir el millor candidat i portar endavant el millor projecte".

stats