Política 03/10/2018

Company agafa les regnes del grup del PP al Parlament

El president del partit passarà a exercir de portaveu i Marga Prohens serà la nova portaveu suplent

Jaume Ribas
1 min
El president del PP, Biel Company, i la portaveu parlamentària, Marga Prohens, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaEl diputat Juan Manuel Lafuente ha anunciat aquest divendres al Parlament que el president del Partit Popular, Biel Company, agafarà les regnes del seu grup a la Cambra i passarà a exercir de portaveu. D'aquesta manera, Company substituirà la portaveu actual, Marga Prohens, que passarà a ser la nova portaveu suplent.

Lafuente ha assegurat que, amb el canvi, es fa realitat en "l'organització interna del Partit Popular" el que ja havia estat habitual al partit, en què el president és Company, i durant el debat de política general, en què el president va exercir de portaveu i de cap de l'oposició.

Amb aquest canvi, el PP dissipa els dubtes sobre la idoneïtat de Company per liderar la candidatura conservadora a les properes eleccions autonòmiques, que se celebraran el maig del 2019. D'ençà que assumí la presidència del partit després de derrotar en primàries José Ramón Bauzá, Biel Company ha estat qüestionat i criticat per l'esquerra perquè, en lloc d'exercir de portaveu, havia preferit delegar aquesta tasca en la vicepresidenta Marga Prohens.

El portaveu del grup socialista, Andreu Alcover, ha "donat la benvinguda" a Company a la seva nova funció de portaveu i li ha insistit que "ha de demanar perdó" pel finançament il·legal del seu partit "com a portaveu o com a president".

stats