Política 26/04/2020

Company demana que les Illes siguin de les primeres comunitats on s'apliqui el pla de desconfinament

El líder del PP balear reclama a Armengol que presenti aquesta petició al president del govern espanyol

Ara Balears
1 min
El president del PP balear, Biel Company, arribant al Parlament. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha demanat aquest diumenge que el Govern defensi davant l'executiu espanyol que les Illes "siguin una de les primeres comunitats on s'apliqui el pla de desconfinament", segons ha informat l'agència Efe. En un comunicat, el líder popular ha reclamat a Francina Armengol que presenti aquesta petició a Pedro Sánchez i que "defensi a Madrid" aquesta posició.

Company ha explicat que "el fet insular ens atorga un avantatge en el control de l'entrada i sortida de persones de la nostra comunitat". A això, ha apuntat el PP, "caldria sumar-hi la dependència de les Illes del turisme i la quantitat de llocs de feina que depenen d'aquesta activitat turística", la qual cosa, assenyala Company, "ens hauria de portar a tots a treballar per tornar a rebre turistes com més aviat millor".

Així mateix, el president del PP balear ha criticat que aquest dissabte, quan al president Sánchez li varen preguntar pel turisme, "donàs llargues i només digués que sent empatia pel sector". Company exposa que "el govern espanyol va arribar tard per poder controlar la pandèmia i ara no podem tornar a arribar tard per recuperar com més aviat millor una nova normalitat".

D'altra banda, el PP registrarà aquest dilluns una proposició no de llei, en la qual proposarà que el Govern prepari un pla de seguretat per a ports i aeroports de les Balears a causa del coronavirus.

Els populars sol·liciten que s'adoptin mesures com fer tests massius a la població amb la finalitat de promoure una campanya de diagnòstics i detectar l'abast real de la pandèmia; també que el govern espanyol estableixi protocols clars de seguretat sanitària a ports i aeroports de manera immediata.

stats