Política 10/12/2019

Company acusa Armengol de "distribuir pobresa"

La presidenta qualifica el cap de l'oposició d'"alarmista" i recorda que l'economia continua creixent

M. Ll.
2 min
El portaveu del PP, Biel Company

PalmaEl portaveu del PP, Biel Company, ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, de "distribuir pobresa". Company ha fet referència en el ple del Parlament d'aquest dimarts a la "baixada de la renda per càpita" i "l'augment de l'atur" i ha assegurat que Armengol té "la síndrome del Consolat". "A vostè li va bé i pensa que a tothom li va bé", ha afegit.

Company ha recordat la darrera memòria del CES, la qual indica que "la renda per càpita de les Balears pot acabar per primera vegada per sota de la mitjana estatal". El portaveu del PP també ha assenyalat que hi ha "unes 250.000 persones amb dificultats per arribar a final de mes" i que "l'atur s'ha disparat". "Què pensa fer que combatre aquests indicadors negatius?", ha demanat.

Per la seva banda, Armengol ha retret a Company la seva actitud "alarmista, negativa i depressiva". "Feim feina per millorar l'economia i la distribució de la riquesa", ha explicat la presidenta, que també ha recordat que "l'economia de la Comunitat Autònoma continua creixent, encara que a un ritme inferior" a causa de l'actual cicle econòmic. Armengol ha assegurat que les Balears continuaran "creixent i generant llocs de treball", així com "reduint la temporalitat i la parcialitat", des del "diàleg social".

Company ha recordat que, des que governa Armengol, han pujat els preus de l'habitatge, ha caigut la producció industrial i han tancat "649 comerços en quatre anys", a més d'incrementar-se el dèficit comercial. "Fa oposició a l'oposició i no atén els problemes reals de la gent", ha dit. "Les Illes Balears estan cada vegada pitjor. Deixi de culpar els altres. Què fa comptes fer?", ha afegit. "Vostè vol redistribuir riquesa i el que està aconseguint és distribuir pobresa", ha sentenciat Company. El líder del PP també ha recordat els noms d'empreses que han tancat a les Balears: Bimbo, Cemex, George's, Anthonys i Thomas Cook.

La presidenta ha destacat que el Govern porta quatre anys i mig treballant després que el PP deixàs les Illes amb "la pitjor despesa social" i "l'índex de desigualtat més alt". "Hem aprofitat el bon moment econòmic i ara estam a la mitjana estatal", ha subratllat Armengol. La presidenta ha tret pit pels plans d'indústria i d'innovació i per la inversió pública del Govern, que "també està incentivant la inversió privada". "Estam més ben preparats per a aquests moments d'incerteses internacionals. Aquí hi ha un Govern disposat a deixar-se la pell", ha dit Armengol en finalitzar la seva intervenció.

stats