Política 11/02/2020

Biel Company, a Francina Armengol: "Amb el PP sou una lleona, però amb el PSOE us convertiu en un moixet"

L'oposició reclama a la presidenta del Govern que sigui més reivindicativa amb l'executiu de Pedro Sánchez

Maria Llull
1 min
El portaveu del PP, Biel Company, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl PP i El Pi han criticat Francina Armengol aquest dimarts en el ple del Parlament per no ser prou reivindicativa amb el govern de Pedro Sánchez. "Amb el PP sou una lleona, però amb el PSOE us convertiu en un moixet", li ha retret el portaveu dels populars, Biel Company. "Acotau el cap amb els incompliments de Pedro Sánchez i, si no sou més contundent, continuarà maltractant les Balears. Aixecau el cap i exigiu-li els doblers que ens deu", ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha criticat l'anunci del Ministeri d'Hisenda, que no tornarà els 78 d'euros que Madrid deu a les Balears d'una mensualitat de l'IVA del 2017. Cal recordar que a canvi de no pagar aquests doblers a les comunitats autònomes –2.500 milions d'euros en total–, el govern espanyol ha relaxat l'objectiu de dèficit per al 2020 i l'ha passat del 0% al 0,2%. "Aquests doblers són nostres i ara ens ofereixen un préstec amb interessos", ha comentat Font.

Per la seva banda, Francina Armengol ha assegurat que el Govern reivindicarà allò que és just per a les Balears "governi qui governi" a Madrid. "Ara hi ha un full de ruta que coincideix més amb el full de ruta de les Balears", ha continuat la presidenta, qui ha recordat que, durant els mesos de govern en funcions i els primers mesos de l'executiu de coalició, s'ha aconseguit "el REB, una nova subhasta d'energies renovables a les Balears i el decret del transport de mercaderies".

A més, Armengol ha subratllat que el deute de l'IVA de 2017 es va generar per una decisió del ministre d'Hisenda del govern de Mariano Rajoy, Cristóbal Montoro.

stats