Política 28/12/2018

Company: "Derogarem el decret del català a la sanitat"

El líder del PP balear qualifica el 2018 com un "any negre" per a Francina Armengol

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company.

PalmaEl president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha assegurat aquest divendres que, quan el seu partit governi, eliminarà el decret del català a la sanitat. "Derogarem el decret del català, que passarà a ser un mèrit en els llocs de l'administració pública on calgui", ha dit Company a la roda de premsa que ha convocat per repassar la situació política de 2018 a les Balears. "Així no s'ha de defensar la nostra llengua, a costa de minvar la sanitat pública", ha afegit. "Potenciarem i farem que s'estimin les dues llengües oficials a les illes".

Company ha fet un repàs a la política illenca durant el 2018, any que ha qualificat de "negre" per a la presidenta del Govern, Francina Armengol. El president popular ha fet referència a la torrentada del Llevant de Mallorca i ha insistit en el fet que el seu partit encara espera "l'informe de les primeres hores" d'actuació per part dels serveis d'emergències. "No tenim ganes de fer mal amb una desgràcia com aquesta, sinó que s'ha de fer una anàlisi en sentit positiu perquè segur que hi ha coses que es poden corregir", ha dit.

Quant a la gestió del Govern presidit per Armengol, Company també ha destacat "els abocaments fecals a les platges de totes les illes". "Malgrat que tenen 1.350 milions d'euros més cada any, han estat incapaços de gestionar la xarxa de depuradores i no n'han feta cap de nova. Només hi ha les que vàrem deixar nosaltres l'anterior legislatura, sense doblers".

Armengol, "la pitjor negociadora"

El líder del PP ha qualificat Francina Armengol com "la pitjor negociadora davant Madrid que hi ha hagut mai en aquesta comunitat". De fet, Company ha subratllat que l'arribada de Pedro Sánchez al govern espanyol ha fet que la presidenta balear "hagi acotat el cap i no l'hagi tornat a aixecar". "Avui dia manca un REB, que amb el PP s'hauria aplicat l'1 de gener, i això fa que es perdin 380 milions d'euros anuals", ha continuat Company, qui ha assenyalat que al Parlament es veu la presidenta del govern "seriosa, trista i absent" i ha qualificat el Govern com el de "la imposició, el postureig i la prohibició".

Fragmentació de la dreta

Sobre l'arribada de Pablo Casado a la presidència del Partit Popular estatal, Company ha apuntat que ja s'ha pogut albirar "el primer canvi important a Andalusia". "És innegable que hi ha una fragmentació del centre-dreta, i el PP ha liderat el canvi de color polític a Andalusia", ha afirmat. "Estam preparats per liderar el canvi a les Balears, que estam convençuts que serà bo".

En ser demanat per aquest diari per si estaria disposat a pactar amb un partit d'extrema dreta com Vox, el president del PP balear ha dit que ell "no defineix ningú". "Em basta amb definir-nos a nosaltres. El PP és un partit de centre-dreta amb ganes de governar. Ens centram a treure els millors resultats possibles".

stats