Política 08/10/2018

Company reclama a Brussel·les un règim agrari específic per a les Illes Balears

El president del PP a les Illes Balears ha assenyalat que els populars, amb les gestions d'aquest dilluns, pretenen posar les bases perquè Europa reconegui la insularitat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA BALEARS.

PalmaEl president del PP a les Illes Balears, Biel Company, juntament amb l'eurodiputada Rosa Estaràs, ha reclamat aquest dilluns a Brussel·les que la nova Política Agrària Comuna (PAC) prevegi un règim específic per als territoris insulars europeus.

Amb l'objectiu que es reconegui la insularitat, els polítics de Balears han lliurat dues esmenes, que presentarà el Grup Europeu Popular, per al reglament de la propera PAC.

Company ha assenyalat que tant ell com Estaràs fa "molts anys que treballen" per aconseguir un règim especial per a les Balears i la resta de les illes de la Unió Europea (UE).

El PP "fa entre 10 i 15 anys que treballa en la compensació de la insularitat" i, gràcies a aquest esforç, en la passada legislatura es va reconèixer aquest aspecte via reial decret.

El líder del PP ha assegurat que els populars, amb les gestions d'aquest dilluns, pretenen posar les bases perquè Europa reconegui la insularitat.

Company ha advertit que serà un procés "laboriós" i ha dit que "ha arribat el moment de treballar" perquè Brussel·les "permeti neutralitzar els efectes de la insularitat" davant "la inactivitat d'Armengol i el conseller Vicenç Vidal", que en aquests tres anys "han donat l'esquena a l'agricultura i s'han dedicat a fer política de postureig".

Company i Estaràs s'han reunit amb Arias Cañete, a qui han sol·licitat "anar fent passes" perquè Menorca sigui zona pilot de la UE en la generació d'energia renovable.

stats