Política 31/07/2019

Company exigeix que Armengol expliqui què farà per quadrar "el forat de 500 milions del Govern"

El diputat popular s'ha mostrat preocupat per la situació econòmica i financera de la Comunitat

K. O.
1 min
Company exigeix que Armengol expliqui quins serveis retallarà per quadrat "el forat de 500 milions del seu Govern"

PalmaEl president del PP balear ha assegurat que la presidenta del Govern Francina Armengol haurà d'explicar quins serveis retallarà per quadrar "el forat de 542 milions d'euros dels comptes del seu executiu". El diputat popular s'ha mostrat preocupat per la situació econòmica i financera de la Comunitat, i ha destacat que el Govern "hagi desviat 240 milions respecte del sostre de despesa autoritzada el 2018, segons les dades que la seva formació ha consultat al Banc d'Espanya. També ha subratllat que el dèficit balear ha augmentat i se situà en 417 milions al maig, i que el deute només en el primer trimestre d'enguany "s'ha disparat 918 milions respecte dels darrers mesos de l'any passat, cosa que l'ha situat en 9.248 milions. A més, Company ha afirmat que tot això ha estat en "temps de bonança" econòmica.

El líder popular ha afirmat que Armengol "no pot culpar ningú d'aquesta herència", i ha assegurat que el problema "només és seu". En aquest sentit, Company ha recordat que el seu partit va advertir la presidenta que els pressupostos del 2019 eren "ficticis" perquè disposaven de 180 milions per a un conveni de carreteres que totes les formacions polítiques sabien "que no arribaria".

Així mateix, el popular també ha assenyalat que Francina Armengol pensava que tindria 177 milions d'euros del sistema de finançament que tampoc no han arribat perquè Pedro Sánchez "no aconsegueix posar en marxa els pressupostos generals de l'Estat".

stats