Política 18/12/2019

Company reclama a Armengol la cessió a Cort dels habitatges socials que l'Ibavi té al Camp Redó

El PP critica que la presidenta es mostra "feble i poc interessada" en la lluita contra l'ocupació il·legal

Ara Balears
1 min
El president del PP balear, Biel Company, registrant la PNL aquest dimecres en el Parlament

El portaveu del PP al Parlament, Biel Company, ha registrat aquest dimecres una proposició no de llei (PNL) per instar el Govern a iniciar els tràmits judicials perquè "tots els habitatges de l'Ibavi ocupats de manera il·legal quedin lliures". Segons ha explicat el PP mitjançant un comunicat, "a principi d'any eren 68", "53 dels quals es troben a Palma". A més, el PP demana que l'Executiu cedeixi a l'Ajuntament de Palma els 42 pisos que l'Ibavi té al Camp Redó perquè es destinin a lloguer social.

Company ha reclamat a Francina Armengol que "cedeixi d'una vegada per totes" a Cort "els més de 40 habitatges que l'Ibavi té al Camp Redó, en compliment de l'anunci que va fer el ple de 27 de febrer de 2018 i que encara no s'ha materialitzat". A més, el portaveu popular ha exigit que aquesta cessió es faci "lliure de càrregues d'ocupacions il·legals".

De fet, el líder popular ha retret a la presidenta que s'hagi mostrat "feble i molt poc interessada a lluitar contra el problema de l'ocupació il·legal, quan el mateix Ibavi té ocupes il·legals". "Mentre que Armengol desnona gent que no pot pagar el lloguer social, permet que hi hagi ocupes als habitatges socials, i això no pot ser". Company ha recordat que "l'abril del 2012 el PP va paralitzar els desnonaments d'habitatges socials perquè la gent estava molt necessitada i no arribava a final de mes" i ha demanat a Armengol que "cerqui solucions per a aquestes persones".

Segons Company, el març del 2019 "hi havia 3.750 persones esperant un lloguer social assequible per part de l'Ibavi, un 35% més que el 2017".

stats