Política 26/05/2020

Company, a Armengol: "Trepitja el patrimoni dels pagesos"

El president del PP balear carrega contra el Decret llei de protecció del territori i critica que el Govern aprovi lleis a la manera de Pedro Sánchez

Maria Llull
1 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha tornat a carregar aquest dimarts en el ple del Parlament contra el decret llei de protecció del territori que va ser aprovat aquest dilluns en Consell de Govern. Segons el portaveu popular, aquesta normativa de l'Executiu d'Armengol "trepitja el patrimoni dels pagesos" i de les famílies que tenen propietats en sòl rústic.

A més, Company ha considerat contradictori que una setmana s'aprovi l'ampliació dels hotels i la següent es faci un decret com l'impulsat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori. "Vostè fa una passa endavant i una passa enrere", ha dit. A més, el diputat popular ha insistit que l'ampliació dels establiments turístics ja era "una mesura inclosa en la llei del 2012", en referència a la llei Delgado.

"Ha dit dues coses que són falses", ha replicat Francina Armengol, qui ha recordat que "la llei Delgado del 2012 promovia l'augment de places i altures dels hotels", la qual cosa no permet l'actual decret llei del Govern per a la reactivació econòmica. "El 2016 es va permetre un increment del 10% de l'edificabilitat", ha continuat Armengol, fent referència a la llei promoguda pel llavors conseller de Turisme, Biel Barceló. "Ara es vol augmentar fins a un 15%, però no es permet el creixement de places ni d'altures", ha afegit.

Sobre el Decret llei de protecció del territori, la presidenta ha recordat que la prohibició de construir habitatges es limita a les àrees de potencial risc (APR). "Quins pagesos volen construir dins APR?", ha demanat. Segons la presidenta, el model econòmic del seu Govern està avalat per la ciutadania que la va reelegir, "un model de diversificació, de turisme de qualitat i que pretèn preservar el paisatge", ha continuat.

stats