Política 05/05/2020

Biel Company, a Armengol: "El PP no està disposat a acompanyar-la en la seva resignació"

Els populars reclamen al Govern un pla de desescalada més ràpid i segur

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company, arriba al Parlament acompanyat de Toni Fuster, Núria Riera i Marga Duran

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha carregat aquest dimarts en el ple del Parlament contra la gestió de la crisi del coronavirus del Govern encapçalat per Francina Armengol, així com contra les mesures econòmiques que proposa per fer front a la situació econòmica. "El PP no està disposat a acompanyar-la en la seva resignació", ha dit Company, fent referència al pla de reactivació econòmica de l'Executiu. "El seu és el pla d'un govern desbordat, sense idees ni propostes", ha afegit.

Company també ha lamentat que Francina Armengol hagi parlat durant la seva compareixença de "mesures que no corresponen al seu Govern", sinó que són competència de l'Estat, com els ERTO. Quant a les iniciatives de l'Executiu illenc, el líder popular les ha qualificades de "totalment insuficients i d'escàs impacte econòmic".

Pel que fa al pla de reactivació econòmica del Govern, Company ha considerat que són "30 pàgines buides de contingut, sense mesures concretes". "Apel·len a un fals consens i un diàleg que mai no han practicat. Es pot estalviar les reunions per informar-nos del que ja ens arriba pels mitjans. Si ens vol reunir per fer propostes, pot comptar amb nosaltres", ha afegit, a més de criticar que no s'hagi acceptat cap de les 125 propostes del seu partit. "Vol que hi participem o només ens vol de comparses?", ha demanat.

El diputat del PP també ha assenyalat que "el pla de desescalada podria ser més ràpid i segur si s'haguessin fet tests massius i confinaments selectius". "En lloc de perseguir la gent ha de perseguir el virus. Ens hem amagat perquè era el que recomanaven els experts, però ara hi hem de conviure fins que hi hagi vacuna. Cal recuperar la il·lusió", ha continuat.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha criticat que l'únic horitzó a hores d'ara és "estendre l'estat d'alarma". "Pedro Sánchez s'oblida una vegada i una altra de les Illes Balears, i vostè va crear falses expectatives als ciutadans amb la desescalada a Eivissa i Menorca quan ni tan sols varen respondre la seva petició", ha afegit la diputada taronja.

A més, Guasp ha demanat a la presidenta que reorganitzi el Govern i retalli alts càrrecs "col·locats a dit". "S'ha de consensuar un pla de reactivació econòmica i social, però també hi ha exigències, com un pla específic per al turisme, un pla d'ajuda per a autònoms, un pla de contingència sanitària i la racionalització d'alts càrrecs i assessors", ha explicat. La diputada de Cs també ha demanat que la transformació econòmica que defensa el Govern "no dugui implícit un canvi de model econòmic".

stats