Política 22/12/2020

El Govern vol incorporar Múrcia i Andalusia dins de la 'Commonwealth' mediterrània

La presidenta Francina Armengol ha afirmat que treballen en projectes amb el País Valencià i Catalunya per reforçar aquesta aliança

K. O.
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimarts en el ple del Parlament que estan treballant amb el País Valencià i Catalunya per impulsar una "Commonwealth' mediterrània". Es tracta d'un concepte que va reclamar recentment el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i al qual es va sumar Armengol en l'acte de commemoració del Dia de la Constitució. La presidenta, però, ha volgut anar "més enllà", i ha afirmat que volen incorporar Múrcia i Andalusia dins l'aliança.

D'aquesta manera, es farien actuacions comunes en àmbits com la protecció del medi ambient, les infraestructures lògiques i de comunicacions i la defensa d'un finançament més just. A més, ha recordat que en el cas del País Valencià i Catalunya comparteixen lligams culturals amb les Balears amb els quals "continuarem treballant intensament", segons la presidenta.

Armengol ha insistit que a més de l'aliança cal reequilibrar el pes del centralisme de l'Estat, enfocat a Madrid, per "bascular" més cap a la perifèria. També ha reivindicat l'equitat entre ciutadans i que els illencs tenen els mateixos drets que els residents a la Península.

stats