Política 09/05/2019

Centenars de persones de les Balears s'adhereixen al Comitè de Suport a Puigdemont en 24 hores

Antònia Font, Joan Mir i Mònica Pastor presenten a Can Alcover la candidatura Lliures per Europa (Junts)

Maria Llull
2 min
Un moment de la presentació d'aquest dijous.

PalmaEl Comitè de Suport a Puigdemont ha rebut centenars d'adhesions de ciutadans de les Illes Balears en només 24 hores. Noms tan coneguts com Bernat Nadal, Hilari de Cara, Cristòfol Soler, Jordi Cloquell, Nicolau Dols, Bartomeu Mestre 'Balutxo', Biel Majoral, Jaume Sastre o Cathy Sweeney s'han sumat a la crida per a la restitució de Puigdemont, segons han explicat aquest dijous a Can Alcover Antònia Font, Joan Mir i Mònica Pastor, els tres mallorquins que formen part de la candidatura Lliures per Europa (Junts), encapçalada pel mateix Puigdemont.

"Carles Puigdemont és el president legítim de Catalunya, encara que no va poder ser investit i ara forma part del grup de perseguits i exiliats", ha indicat Antònia Font, just abans d'aclarir que Puigdemont "no és cap fugat".

Font considera que les eleccions europees "són una oportunitat per donar veu al president legítim de la Generalitat" i per "expressar i donar veu a Europa a les llibertats cíviques retallades per la persecució de l'Estat". "Si no ens podem organitzar dins l'Estat, haurem d'entrar a Europa per internacionalitzar el conflicte", ha sentenciat.

Pel que fa als moviments de la Junta Electoral en contra de la candidatura de Puigdemont, Font ha indicat que s'han fet "a la desesperada i sense cap mena de vergonya". "No li poden impedir presentar-se i ser elegit, i no saben què han de fer per fer-lo callar", ha explicat. "No hi ha cap problema perquè els exiliats es presentin", ha subratllat.

Font també ha destacat que Lliures per Europa (Junts) és una candidatura "transversal tant ideològicament com territorialment". "Estam per damunt d'una estructura de partit, i el que volem és assolir el respecte democràtic i el dret internacional d'autodeterminació", ha dit.

Crida del Comitè de Suport a Puigdemont

La crida del Comitè de Suport a Puigdemont fa referència a "la persecució ideològica, judicial i policial", la qual "ha provocat l'existència de presos polítics i exiliats", així com la criminalització del "president Puigdemont, fins a convertir la seva figura en l'enemic públic que cal anorrear".

"Aquest atac té el precedent del president Macià l'any 1926, detingut, jutjat i alliberat pels tribunals francesos, i el del president Companys, detingut pels nazis, deportat a Espanya i assassinat per Franco l'any 1940", continua la crida. Segons el Comitè, "la irregular i injusta situació actual justifica amb escreix una mobilització que reclami la restitució del president Puigdemont".

"L'avinentesa de les eleccions europees brinda una primera i immediata oportunitat: conferir a Puigdemont la condició d'eurodiputat, dins una llista amb persones d'arreu de la nació catalana", diu el text.

stats