Política 29/03/2019

Comissions Obreres exigeix a AENA que contracti més personal a Menorca per l'estiu

El sindicat assegura que, tot i que el 2018 la plantilla va augmentar respecte de 2017, aquests reforços són "insuficients"

Iván Martín
1 min
L'Aeroport de Menorca és juntament amb el d'Eivissa els que més densitat de passatgers concentren en temporada alta.

MaóComissions Obreres ha demanat a AENA reforçar l'actual plantilla de l'aeroport de Menorca durant la temporada d'estiu. El sindicat considera que els possibles retards per falta de personal a Palma tindran conseqüències a Menorca. També assenyalen la instauració de nous sistemes d'identificació biomètrics de passatgers, ja que no disposa d'una plantilla adequada d'informàtics.

L'increment constant de tràmits administratius, l'emissió de targetes de seguretat, sense reforçar el col·lectiu d'administratius, i la "insuficient" plantilla de tècnics de programació i operacions són altres arguments de Comissions Obreres per sol·licitar a AENA més personal en els mesos de màxima densitat turística a l'aeròdrom menorquí.

El sindicat emfatitza que, tot i que el 2018 la plantilla va augmentar respecte de 2017, es considera que aquests reforços són "insuficients" i que el benefici d'AENA s'incrementà un 7,8%, el 2018, i arribà als 1.327,9 milions d'euros, amb uns ingressos consolidats de 4.320 milions d'euros, un 7,3% més que l'any anterior. El 90% del tràfic a l'aeroport de Menorca es concentra entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre.

stats