Política 30/12/2018

Coll: “No es pot tenir un govern que adoctrini des de l’Ajuntament”

El candidat d’Actúa-Vox a l’Ajuntament de Palma considera que els partits del Pacte a Cort “volen imposar el seu populisme i sectarisme”

M. Ll.
2 min
El candidat d’Actúa-Vox a l’Ajuntament de Palma, l’exgeneral Fulgencio Coll.

PalmaEl candidat d’Actúa-Vox a l’Ajuntament de Palma, l’exgeneral Fulgencio Coll (Palma, 1948), considera que els partits del Pacte a Cort “volen imposar el seu populisme i sectarisme”. “No es pot tenir un govern que adoctrini des de l’Ajuntament”, diu fent referència als partits d’esquerres.

Sobre les alabances de Mateu Isern i la possibilitat que Actúa-Vox pacti amb el Partit Popular, Coll destaca les coincidències entre ambdues formacions, les quals volen “canviar l’actual situació que hi ha a Cort”. “És difícil que hi hagi cap partit que obtingui la majoria absoluta. El més important és unir forces per aconseguir un canvi. No posarem límits ni cordons a aquella gent que tingui la intenció de millorar la gestió municipal”, explica.

Sobre el posicionament ideològic del seu partit, l’exgeneral demana “on és l’oficina que reparteix els certificats d’extrema dreta, dreta o esquerra?”. Segons Coll, “els extrems estan en aquells que violen la Carta Magna i que segresten el 51% de la població en una comunitat autònoma on se’ls impedeix ser catalans i espanyols”. Quina és llavors la ideologia de Vox segons el candidat? “És un partit conservador liberal que ocupa un espai que altres han abandonat amb la seva obsessió pel centre”, afirma.

Fulgencio Coll reconeix que “Vox demana coses que tal vegada exigeixen la modificació de la Constitució”, però en aquest cas considera “que és plenament democràtic”. No ho veu de la mateixa manera quan parla dels partits independentistes. “Hi ha una situació extremadament delicada a causa de tots aquells que han violat la Constitució”. Coll espera que “MÉS no continuï amb el posicionament d’alguns líders que ara estan en presó preventiva” i recorda que hi ha països “on els partits que cerquen la independència estan prohibits”.

stats