Política 21/08/2017

Colau assegura que la manifestació d'aquest dissabte l'encapçalarà "la ciutadania"

La CUP havia dit que no aniria a la mobilització unitària "contra el terror" si també hi anava el rei

Ara
2 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

BarcelonaLa Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han convocat per a aquest dissabte 26 d'agost una manifestació unitària en contra del terror. La protesta està convocada per a les 6 de la tarda als Jardinets de Gràcia per arribar a plaça Catalunya. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat a través de Twitter que la mobilització estarà encapçalada per "la ciutadania". De fet, l'alcaldessa de Barcelona ho va anunciar aquest diumenge a Telecinco, on també va afegir que els representants de les institucions se situaran en segona o tercera fila, tot i que encara està per decidir el lloc concret.

Des de Ciutadans, la líder a Catalunya, Inés Arrimadas, ha explicat aquest dilluns que la seva formació anirà a la manifestació de dissabte i ha dit que veu amb bons ulls que sigui la ciutadania qui encapçali la mobilització. "No vull entrar en polèmiques polítiques", ha dit Arrimadas després de signar el llibre de condolences per l'atemptat.

En les últimes hores, la CUP s'havia mostrat reticent a participar a la manifestació si també hi assistia el rei Felip VI, tot i que Poble Lliure, una de les organitzacions que formen part de la candidatura, s'havia desmarcat d'aquest posicionament i havia afirmat que sí que hi assistiria com una mesura de protesta contra el monarca. Colau ha explicat a través de les xarxes socials que la ciutadania havia sortit en massa per condemnar fermament l'atac i amb crits de "No tinc por" que van sorgir "espontàniament", un crit que s'havia "contagiat" entre tots els assistents al minut de silenci de divendres.

Ahir, en una entrevista a 'El objetivo', de La Sexta, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va criticar l'actitud de la CUP, que va qualificar de "molt lamentable", i li va demanar que es repensés la seva posició. Aquest matí, des dels micròfons de RAC1, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també ha demanat als cupaires que no "s'autoexcloguin" de la manifestació de dissabte i de la "unitat contra el terrorisme".

stats