Política 29/05/2019

Sugrañes ofereix fer Mora presidenta del Consell de Menorca a canvi d'acords puntuals

Els populars hi donaran suport si es produeix un consens en temes com la reforma de la carretera, el PTI i el lloguer turístic vacacional

Ivan Martín
2 min
El PP Menorca ha deixat damunt la taula la possibilitat que el PSOE prescindeixi del suport de Més i Podem.

MaóEl Partit Popular ha oferit a la presidenta en funcions del Consell de Menorca i consellera electa, Susana Mora, facilitar la seva reelecció com a màxima autoritat de la institució a canvi d’un seguit d’acords puntuals. Aquests, segons la consellera electa del PP, Coia Sugrañes, passarien per “signar un pacte que inclogui qüestions d’interès general com la reforma de la carretera general, el Pla Territorial Insular i el lloguer turístic vacacional”. D’aquesta manera, Sugrañes considera que “donaríem estabilitat a un govern socialista pel bé dels interessos dels menorquins. La societat està cansada de tantes baralles i Menorca no pot permetre’s el luxe d’estar quatre anys més aturada”.

A més, la líder dels populars ha lamentat les primeres informacions que han transcendit sobre hipotètics acords, fruit de les negociacions entre el PSOE, MÉS per Menorca i Unides Podem. En aquest sentit, Coia Sugrañes explica que “ja ho veim en els primers dies postelectorals, les formacions progressistes s’estan disputant mantenir-se a la cadira i repartir-se la presidència”. Cal recordar que les negociacions de l’any 2015 varen establir una presidència compartida amb Maite Salord (MÉS per Menorca) els dos primers anys, i els dos darrers del mandat per a Susana Mora (PSOE).

Sugrañes ha aprofitat per fer una valoració “positiva” dels resultats perquè recorda que “les enquestes ens donaven menys consellers que els 4 que hem obtingut, som la força política més votada al Consell i en 5 dels 8 municipis de l’illa. Tornarem al lloc que ens correspon”. La consellera electa detalla que “hem millorat resultats en comparació amb les eleccions del 2015 i les generals d’abril, estam remuntant i si veim com anat a les altres illes encara podem estar més satisfets”. Finalment, ha destacat la victòria a Alaior, on han “aconseguit una majoria absoluta per tercera vegada consecutiva”, i la recuperació de l’Ajuntament del Migjorn.

stats