Política 26/07/2018

Catalina Cladera anuncia la voluntat de convocar oposicions al cos d'intervenció

Serà la primera vegada que es cobreixen aquestes places amb concurrència pública

Kike Oñate
2 min
Catalina Cladera durant la seva compareixença

PalmaLa consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha comparegut aquest dijous dematí a petició del grup parlamentari popular per tal d'informar sobre la recent modificació dels criteris per accedir a una plaça d'interventor que el Consell de Govern havia aprovat el 8 de juny i que, suposadament, beneficiava Cladera i la delegada del govern de la Comunitat. Segons ha declarat Cladera, la voluntat de la Conselleria és convocar oposicions per primera vegada al cos d'Intervenció de les Balears perquè passi a formar part de l'oferta pública.

"És cert que una de les places s'ha cobert de manera excepcional amb un tècnic de l'administració general, però això és perquè té vint anys d'experiència dins la intervenció general", ha dit Cladera en resposta al representant del Partit Popular, Juan Manuel Lafuente.

L'objectiu de la modificació era cobrir places de funcionaris després de dues convocatòries que havien quedat "desertes", segons la consellera. A més, Cladera ha defensat que no podia presentar-s'hi perquè cal estar en actiu i la convocatòria ja s'ha tancat i ella no s'hi ha presentat. A més, la consellera ha lamentat que durant aquestes setmanes i amb aquesta petició de compareixença "s'hagi posat en dubte la meva professionalitat i honorabilitat".

En relació amb el possible conflicte d'interessos, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha reflexionat dient que "si es regula en genèric, és absurd considerar si s'ha incomplit el codi ètic, perquè la regulació del lloguer turístic també podria ser un conflicte d'interessos, ja que molts diputats tenen pisos".

Durant la compareixença, MÉS, Podem i El Pi s'han mostrat satisfets després de la declaració de la consellera. El president i portaveu del grup parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha afirmat en la mateixa línia que "això se soluciona amb oposicions i no amb una modificació".

stats