Política 20/02/2020

Cladera, sobre la prostitució de menors: "No tenc elements per pensar en dimissions"

La presidenta del Consell de Mallorca lamenta el tractament que els mitjans han fet de l'escàndol de l'IMAS i valora positivament la feina dels responsables polítics

Ara Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant l'entrevista que la Cadena Ser li ha fet aquest dijous

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha parlat aquest dijous a la Cadena Ser de l'escàndol de la prostitució de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i ha assegurat que "en aquests moments no tenc elements per pensar en dimissions", en referència a la depuració de responsabilitats polítiques que reclamen els partits de l'oposició de la institució insular. "Els responsables polítics no han fet res per augmentar el problema, fan feina per disminuir-lo", ha afegit. Malgrat això, Cladera s'ha mostrat disposada que hi hagi destitucions i dimissions en cas que la investigació de la Fiscalia assenyali responsables polítics d'aquest cas.

Cladera ha considerat que, en un cas com aquest, "donar la cara és donar solucions". "No estic d'acord que no donem la cara", ha dit. Aquesta és la primera entrevista que la presidenta del Consell de Mallorca concedeix després que es fes públic l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS el passat desembre i després que el president d'aquest organisme, Javier de Juan, reconegués que 16 menors tutelats s'havien prostituït.

A més, la presidenta del Consell de Mallorca ha criticat algunes de les informacions sobre aquest escàndol que s'han fet públiques els darrers dos mesos. "Desgraciadament, han sortit dades a alguns mitjans que no són les adequades. Els educadors estan tocats", ha assenyalat. Cladera ha volgut deixar clar que el Consell fa "feina per detectar aquests casos" des del 2017. "Abans del 2017 no s'investigaven i no es detectaven", ha comentat.

Sobre les mesures que s'han pres a la institució insular per evitar-ne nous casos, Cladera ha destacat que es donaran més recursos econòmics als centres i es monitoraran els menors. Així i tot, la presidenta insular ha reconegut que aquestes mesures s'haurien pogut "prendre abans".

stats