Política 14/01/2019

Cladera: "La inversió de l'Estat a les Balears és insuficient"

La consellera d'Hisenda considera que el REB és més necessari que mai per compensar la retallada del govern de Sánchez

Maria Llull
1 min
La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, durant la seva compareixença.

PalmaLa consellera d'Hisenda del Govern balear, Catalina Cladera, ha criticat aquest dimarts que el Govern estatal de Pedro Sánchez hagi retallat 20 milions d'euros de les inversions territorials a les Balears (que en total suposen un 11,4% menys que l'any passat). La inversió territorialitzada ha passat dels 172 milions d'euros del 2018 als 152 milions d'euros per a enguany. "La inversió de l'Estat a les Balears és insuficient. De fet, ja ho era l'any passat", ha dit Cladera en compareixença després que els pressupostos generals de l'Estat per al 2019 s'hagin conegut.

"Estam treballant en el REB i en el fons d'insularitat perquè les Balears estiguin a la mitjana estatal", ha continuat la consellera. Cladera ha destacat que, mentre que la mitjana d'inversió estatal és de "261 euros per càpita", a les Balears només és de "135 euros".

Com a nota positiva, Cladera ha assenyalat "l'increment de les transferències per al descompte aeri i marítim dels residents", que han passat de 146,5 milions d'euros a 259,79. La consellera també ha insistit en el fet que el Govern ha treballat en diferents convenis amb alguns ministeris, gràcies als quals arribaran "10 milions d'euros per a inversions en zones turístiques madures" i altres 10 milions d'euros "per a transport ferroviari".

Cladera considera més necessari que mai assolir el REB per compensar les retallades de Madrid i "assegurar que Balears es col·loca a la mitjana de l'Estat". "Això no quedarà aquí", ha assegurat. En ser demanada per la data prevista per al REB, la consellera ha respost que el Govern "està treballant" i que no pot donar "cap data fixa".

stats