Política 09/01/2019

Cladera es presenta al Consell de Mallorca sense qüestionar l'autopista

La consellera d'Hisenda ha presentat aquest dimecres la seva precandidatura per liderar la llista socialista i no s'espera competència

Jaume Ribas
2 min
Catalina Cladera amb alguns dels càrrecs i militants socialistes que li donen suport.

PalmaLlevat que hi hagi un daltabaix que ningú espera, l'actual consellera d'Hisenda del Govern, Catalina Cladera, liderarà la candidatura del PSIB al Consell de Mallorca. Aquest dimecres ha presentat a la plaça del Banc de l'Oli de Palma la seva prencadidatura per optar a unes primàries que, si no hi hagués cap altre candidat, no es farien. En la seva presentació, Cladera s'ha posicionat sobre l'autopista que el Consell està fent entre Llucmajor i Campos i s'ha limitat a assegurar que "forma part de l'acord de govern" i que s'han introduït canvis al projecte del PP per fer-lo "més sostenible".

A més, Cladera també ha defensat la seva gestió com a consellera d'Hisenda a l'hora de pactar el finançament dels consells insulars i ha assegurat que el darrer acord entre el Consell de Mallorca i el Govern és "bo" perquè estableix "un calendari de pagament".

Així mateix, ha insistit que les institucions insulars s'han de continuar desenvolupant per tenir cada vegada més pes i que han de rebre "més competències ben finançades" per part del Govern. De fet, la futura candidata ha insistit que el seu objectiu és fer "un Consell de Mallorca fort i referent en les polítiques socials" per "continuar millorant la vida dels ciutadans i consolidar la recuperació de drets".

Garrido no surt a la foto

Catalina Cladera ha presentat la seva candidatura envoltada d'importants càrrecs socialistes que li han volgut donar suport. Entre ells, hi havia l'exbatle de Palma, José Hila; els batles d'Inca i Calvià, Virgilo Moreno i Alfonso Rodríguez; la consellera de Salut, Patrícia Gómez; el vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs, i el secretari general de les Joventuts Socialistes, Marc López. També hi havia importants càrrecs del PSIB al Consell de Mallorca, com els consellers Cosme Bonet i Francesc Miralles. Qui hi era però no ha sortit a la foto és la consellera de Territori del Consell i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Mercedes Garrido.

Tot i que ara el partit ho descarta i només preveu la candidatura de Cladera, s'havia especulat que Garrido fos la candidata al Consell. Fins divendres encara té temps de fer la passa i presentar batalla, encara que tothom ho prengui com un escenari absolutament improbable.

El que és cert és que aquest dimecres ha assistit a la presentació de Cladera però no s'ha fotografiat amb les persones que han donat suport a la poblera. Sobre això, Cladera ha assegurat que la secretària general té l'obligació de ser "independent" en un procés de primàries i que, per tant, no li podia donar suport públic, ni a ella ni a cap altre candidat que hi pugui haver.

Deixa sa Pobla

Com ha explicat Catalina Cladera, els estatuts dels socialistes impedeixen que el mateix candidat lideri dues candidatures. Així doncs, la consellera ha confirmat que si és finalment candidata al Consell de Mallorca no podrà ser-ho a l'Ajuntament de sa Pobla i que, després d'haver estat regidora durant quatre anys, no repetirà. Tanmateix, no ha revelat qui podria ser el futur candidat dels socialistes poblers. No obstant això, Cladera ha explicat que l'experiència com a regidora "l'ajuda, l'avala i l'anima" a intentar optar al Consell de Mallorca.

stats