Política 15/03/2018

Ciutadella es declararà municipi lliure de desnonaments hipotecaris d'habitatges

L'Ajuntament demanarà a les entitats bancàries del municipi que suspenguin els expedients de desallotjament i la paralització dels procediments judicials en curs

Iván Martín
2 min
Els partits que configuren el govern a Ciutadella donaran el vistiplau a la proposta.

CiutadellaEl ple de l'Ajuntament de Ciutadella aprovarà aquesta nit la proposta que ha presentat el mateix equip de govern. Els partits polítics que configuren el pacte d'estabilitat, PSM-MÉS per Menorca, PSOE i Gent per Ciutadella, volen que la ciutat sigui declarada municipi lliure de desnonaments hipotecaris d'habitatges que siguin la primera residència d'una unitat familiar. El dret a un habitatge digne, la mala praxi de les entitats bancàries, l'especulació dels habitatges, les lleis que no defensen els drets de les persones i les últimes sentències europees que posen en qüestió la legislació a Espanya són els arguments que duen l'equip de govern a aprovar la proposta.

L'Ajuntament de Ciutadella sol·licitarà a les entitats bancàries que operen a la ciutat la suspensió dels expedients de desallotjament i la paralització dels procediments judicials en curs per poder trobar-hi solucions alternatives. També es pretén fer un llistat dels habitatges buits a Ciutadella que estan en mans de bancs i caixes. El repte és negociar els habitatges no venuts i que tinguin com a titulars persones jurídiques per oferir-los en règim de lloguer assequible, instant el govern de l'Estat a desbloquejar la recàrrega de l'IBI.

La proposta demana a l'equip de govern que es comprometi a promoure polítiques d'accés a habitatges, posant a disposició dels ciutadans els habitatges de titularitat municipal en lloguer social. En el cas d'impagament d'impostos o taxes locals per part d'una família desnonada s'ajornarà l'acció, sempre que els serveis socials ho decretin. Si no es pot pagar el rebut de la llum, l'Ajuntament intervindrà per arribar a un acord amb la companyia. Tots aquests punts, juntament amb altres de més informatius, seran traslladats al president del govern de l'Estat, al Ministeri d'Economia, al Ministeri de Justícia, als grups polítics del Congrés i el Senat, a la presidència del Govern balear, al Parlament balear, a l'Ibavi, al Consell Insular de Menorca, al Defensor del Poble, a la PAH, a les entitats polítiques, socials i econòmiques i financeres afectades, i a les associacions de veïns de Ciutadella.

stats