Política 31/01/2018

Ciutadella demana al Consell incloure el lloguer dels unifamiliars aïllats en nucli urbà dins el document final de la zonificació

La moció presentada pel PSOE, Unió des Poble i PSM-MÉS per Menorca va ser l'única que va sortir endavant, mentre que la Corporació rebutjà les propostes del Partit Popular i Gent per Ciutadella

Ara Balears
2 min
Ciutadella demana al Consell incloure el lloguer dels unifamiliars aïllats en nucli urbà

CiutadellaEl ple de l'Ajuntament de Ciutadella aprovà ahir vespre una moció presentada pel PSOE, Unió des Poble i PSM-MÉS per Menorca instant el Consell insular a valorar la possibilitat d'incloure dins el document final de la zonificació del lloguer turístic els habitatges unifamiliars aïllats en nucli urbà. Els partits polítics signants de la moció recorden que el Consell va preveure aquesta possibilitat però dels vuit municipis de l'illa, només els governats pel Partit Popular, Alaior i es Castell, no hi estaven d'acord.

PSOE, Unió des Poble i PSM-MÉS per Menorca creuen que aquests habitatges no entren en conflicte amb els destinats a lloguer habitacional, ja que són habitatges que tenen un preu molt superior i no estan a l'abast de les economies familiars mitjanes. A més, asseguren que el fet de ser aïllades davalla possibles faltes de convivència entre turistes i residents. Aquesta moció s'aprovà gràcies als vots dels tres partits que van redactar-la.

De fet, va ser l'única moció aprovada en un ple extraordinari en què també el Partit Popular presentà una alternativa a la zonificació del Consell. Els populars van posar damunt la taula la declaració que tot el terme municipal de Ciutadella fos apte pel lloguer. Sabedors de la negativa de la resta de partits, els conservadors tampoc no van rebre el suport de la Corporació quan s'exigí el mateix criteri que ha permès que Fornells en sigui una excepció. Finalment, Gent per Ciutadella presentà una tercera moció encaminada a llogar l'habitatge principal durant un màxim de 60 dies a l'any, i declarar de manera excepcional el lloguer a les zones urbanes tradicionals, supeditada a criteris mediambientals i concretada en un sostre poblacional per usos, emplaçaments i estacions de l'any. La moció va rebre el rebuig de la majoria de vots del ple.

stats