Política 28/01/2019

Ciutadans torna a acusar el Govern de "pancatalanista"

El partit taronja presentarà una esmena a la totalitat al Projecte de llei de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Balears

M. Ll.
1 min
La diputada de Ciutadans, Olga Ballester durant la seva compareixença.

PalmaCiutadans ha tornat a recórrer al mantra del "pancatalanisme" per criticar la gestió del Govern de Francina Armengol. L'objectiu en aquesta ocasió és el Projecte de llei de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears que s'aprovarà aquest dimarts al Parlament, i contra el qual el partit taronja ha presentat una esmena a la totalitat.

"Aquesta llei no cerca l'interès general i respon a una minoria de la societat", ha explicat aquest dilluns la diputada de Ciutadans Olga Ballester en una roda de premsa. Ballester ha acusat el Govern d'utilitzar la cultura i les tradicions de les illes per fer "una construcció nacional". "La llei està al servei del pancatalanisme", ha afirmat.

A més, Ballester ha criticat amb duresa que el projecte de llei faci servir el terme "nació", i ha obviat la pregunta d'ARA Balears sobre l'ús d'aquest mateix mot a la Constitució espanyola. "Les Balears no són cap nació", ha dit. "L'única nació és l'espanyola", ha afegit. "S'utilitzen expressions equívoques per excloure la majoria de la ciutadania de la nostra cultura", ha sentenciat.

Segons la diputada, la llei proposa interrelacions culturals "només amb territoris de parla catalana", i no "de la resta d'Espanya". "Fomenten amb doblers públics el pancatalanisme, la pertinença als països catalans", ha comentat. Ballester també ha recordat que la llei "passa per sobre de les modalitats lingüístiques pròpies de les Illes".

stats