Política 27/08/2018

Ciutadans demana que els caps de servei d'IB-Salut tornin a ser càrrecs tècnics i no de lliure designació

El portaveu del partit, Xavier Pericay, sol·licita al Govern que pressioni el GOB perquè canviï el seu president

C. Tudurí
2 min
Pericay i Ballester, en el Parlament.

PalmaCiutadans ha presentat una proposició al Parlament per tal de modificar un article de la llei que regula la provisió de caps de servei i de secció de l'IB-Salut que estableix, segons Ciutadans, que aquests càrrecs siguin de lliure designació. Amb la modificació proposada, passarien a ser càrrecs tècnics, com abans de l'esmentada llei del 2006.

La diputada d'aquest grup parlamentari, Olga Ballester, ha explicat aquest dilluns que, amb el canvi, els nous caps seran nomenats segons els seus mèrits, capacitats i projectes. També hi haurà una major continuïtat en els serveis, ja que els caps no dependran del canvi polític.

D'altra banda, el partit també ha presentat una proposta instant el Govern que els centres d'Educació Secundària publiquin els resultats de la selectivitat dels seus alumnes per tal que els pares i els estudiants puguin triar institut amb més elements de judici.

Així mateix, el portaveu del grup, Xavier Pericay, ha carregat contra el Govern per ser permissiu amb tot allò que considera comportaments incívics que degraden l'espai públic. Pericay considera que a les Balears es viu una situació semblant a la de Catalunya, però en petita escala, ja que es permeten actes "ofensius" en nom de la llibertat d'expressió.

Crítiques al president del GOB

Per exemple, ha criticat la piulada del president del GOB, Amadeu Corbera, en què es mostrava a favor d'unes camisetes de Galícia en les quals es pot llegir el missatge "Non me entendes? pois lárgate". Pericay ha indicat que el Govern hauria de poder dir al GOB qui pot o no pot ser el seu president, "ja que és una entitat subvencionada".

Uns moments abans, Pericay havia presentat algunes propostes per promoure la transparència i la independència de les institucions del Govern.

stats