Política 18/02/2020

Ciutadans demana la reprovació d'Armengol per negar-se a crear una comissió d'investigació

La formació taronja ha exigit les dimissions de la consellera Fina Santiago i la directora de la fundació S'Estel, Fina Tur

Ara Balears
1 min
Juanma Gómez, diputat de Ciutadans.

PalmaCiutadans ha demanat aquest dimarts al Parlament la reprovació de la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la votació del Pacte en contra de la comissió no permanent d'investigació per conèixer la gestió i els errors en els protocols dels centres de menors tutelats. La formació taronja ha exigit la dimissió de la consellera Fina Santiago i de la directora de la fundació S'Estel, Fina Tur, per vetar la seva compareixença al Parlament.

El diputat de Ciutadans, Juanma Gómez, ha defensat que "Ciutadans ha exigit en tot moment que s'esclarissin globalment uns fets gravíssims". A més, ha assenyalat que "és a la seu parlamentària on convé dur el cas, a través de l'instrument que el reglament estableix per a una situació així".

Gómez ha criticat també que el Pacte hagi vetat tant la comissió com les compareixences sol·licitades per Cs al Parlament. Així mateix, ha lamentat que els partits del Govern no hagin fet un exercici de coherència i responsabilitat quan presumeixen de transparència i una nova manera de governar. "És davant els 59 diputats on s'ha d'aclarir la gestió política de l'Executiu. Amb el seu vet, el que escenifiquen és una perversió del reglament d'aquesta cambra", ha conclòs el diputat.

stats