Política 11/12/2018

Ciutadans demana tornar al projecte de l'autopista que consumeix més territori

El partit presentarà una iniciativa perquè el Consell de Mallorca reprengui el pla consensuat per tots els partits

Ara Balears
2 min
Imatge actual de la carretera Llucmajor-Campos.

PalmaCiutadans defensarà en el ple del pròxim dijous al Consell de Mallorca una iniciativa per demanar al departament de Territori i Infraestructures de la institució insular que reprengui el projecte de l'autopista Llucmajor-Campos consensuat amb tots els partits.

Cs ha informat aquest dimarts d'aquesta proposta política i ha lamentat que l'equip de govern del Consell hagi decidit modificar-lo, sense comptar amb els partits de l'oposició que havien mostrat el seu suport. La consellera Catalina Serra, de Ciutadans, ha assegurat que els canvis introduïts en el projecte s'han acordat "unilateralment i sense comptar amb l'aprovació del ple de la institució insular".

Encara que aquest tràmit no és obligatori des d'un punt de vista estrictament normatiu, "ho és, sens dubte, en honor del respecte a totes les formacions polítiques amb representació en el Consell i, per tant, a la ciutadania", ha sostingut Serra.

La modificació

Mercedes Garrido va anunciar la intenció per part del Consell de Mallorca de modificar el projecte de l'autopista Llucmajor-Campos, prèviament aprovat per tots els partits. El canvi, segons explicà Garrido, "pot reduir gairebé deu metres lineals, passant de 54,82 metres a 45,50", i afegí que aquesta nova proposta és "45 centímetres més estreta que la carretera de Manacor i gairebé 20 metres inferior que la del Partit Popular".

Tot i això, la mesura es va transmetre als partits de l'oposició sense haver-ho consensuat. A més, segons va informar l'ARA Balears, el Consell de Mallorca va anunciar el canvi sense saber quant costaria la nova modificació. Mesura que el PP va qualificar de "necessitat per donar a l'equip de govern i al president del Consell una mica d'oxigen electoral perquè els preocupen els crítics".

stats