Política 19/02/2019

Ciutadans no pactarà amb el PSIB perquè defensa "nacionalismes" i "populismes"

El seu president a les Balears, Xavier Pericay, ha defensat la posició que dilluns va emetre la direcció estatal del partit taronja

Ara Balears
1 min
Xavier Pericay en la seva presentació amb Pep Lluis Bauzá

PalmaEl president de Ciutadans a les Balears, Xavier Pericay, ha afirmat aquest dimarts que el seu partit no pactarà amb el PSIB després de les eleccions autonòmiques del 26 de maig. El diputat considera que no es pot arribar a acords amb partits que defensen "populismes" i "nacionalismes", en referència al que fa, en la seva opinió, el Govern.

"El que s'ha de fer és llevar l'actual govern (espanyol) i que se'n constitueixi un altre que no estigui disposat a pactar amb populismes i nacionalismes", ha declarat Pericay, segons Efe.

Els dos blocs en lluita en les eleccions generals del 28 d'abril varen quedar aquest dilluns consolidats per la decisió de Ciutadans de descartar qualsevol pacte amb el PSOE després dels comicis. La batalla serà entre Pedro Sánchez, el favorit en les enquestes, i una tríada de partits de dreta que aspiren a desallotjar-lo.

Sobre el paper no hi haurà opció a terceres vies, amb un hipotètic pacte postelectoral entre el partit taronja i els socialistes –encara que el PSOE canviàs de líder–, després que dilluns l'executiva del partit presidit per Albert Rivera descartàs per unanimitat aquesta possibilitat. La decisió esmena, en part, el discurs que ha defensat el partit en les últimes setmanes, en què havia descartat pactar amb Sánchez, "part del problema", però no amb el PSOE si canviava de lideratge.

stats