Política 09/01/2019

Ciutadans torna a insistir en l'adoctrinament catalanista a l'escola

La formació taronja ha presentat una proposició no de llei d'aquesta qüestió al Congrés

Ara Balears
1 min
Ciutadans torna a fer referència a un llibre de Llengua i Literatura utilitzat a Balears.

PalmaCiutadans torna a insistir en l'argument de l'adoctrinament catalanista a les escoles i ha presentat al Congrés una proposició no de llei per instar el govern espanyol a reforçar les funcions de l'Alta Inspecció Educativa per perseguir casos com el que representa un llibre balear de Llengua i Literatura de primer de Batxillerat.

Diputats del partit taronja han registrat una iniciativa que fa referència a un llibre de text de l'editorial Anaya, que consideren que "substitueix sistemàticament els fets acceptats per la historiografia per un relat de ficció de nacionalisme pancatalanista", segons ha explicat l'agència Efe.

"Aquest fet és més greu si consideram que el llibre és obligatori a molts centres finançats amb fons públics", assenyala el partit, el qual també plateja que l'Alta Inspecció Educativa revisi de manera "periòdica" que els llibres escolars són doctrinaris.

Ciutadans vol que el Congrés insti que l'Alta Inspecció dugui a terme inspeccions a centres educatius i elabori informes sobre els continguts dels llibres i sobre la garantia dels estudiants a "rebre l'ensenyament en la llengua oficial de l'Estat".

stats