Política 17/04/2019

Ciutadans no descarta tancar el Senat si guanya les eleccions

El candidat a aquesta cambra per Mallorca defensa una llei estatal de lloguer turístic

A.s.
1 min
El candidat de Ciutadans al Senat per Mallorca Pedro Ribas, en una imatge d'arxiu.

PalmaCiutadans proposa reformar el Senat per tal que esdevingui una "autèntica cambra de representació estatal, sense la interferència de petits partits", ha declarat aquest dimecres el candidat del partit taronja al Senat per Mallorca, Pedro Ribas, en una entrevista a IB3 Televisió. És un plantejament que demana una reforma de la Constitució que, alhora, requereix una majoria qualificada, segons ha admès el candidat. "I si no es pot obtenir, no estam en desacord en la necessitat de tancar el Senat", ha afegit.

Ribas ha sostingut que la cambra alta espanyola "compleix avui dia ben poques funcions", que ha resumit amb la presentació d'"esmenes que el Congrés dels Diputats pot tombar després". També ha subratllat que un dels objectius centrals de la formació és "harmonitzar" i "simplificar" les normes autonòmiques a través de la reforma del Senat, on s'han de poder "abordar les especificitats de cada comunitat autònoma".

El partit taronja vol "harmonitzar" l'Estat

La paraula clau de l'entrevista ha estat, sens dubte, la d'"harmonització", que Ribas vol aplicar a través d'una "llei estatal" del lloguer turístic igual per a totes les comunitats autònomes, una targeta sanitària única o un pla educatiu únic: "No té sentit que els nostres nins estudiïn una cosa aquí i una cosa totalment diferent a Galícia", ha conclòs.

stats