Ciutadans descarta pactes amb el PSIB per "nacionalista i radicalitzat"

El portaveu taronja, Xavier Pericay, considera possible un acord similar al d'Andalusia, on el seu partit i el PP governaran amb el suport de Vox

El portaveu de Ciutadans, Xavier  Pericay , ha descartat pactes postelectorals amb el  PSIB  perquè "és un partit nacionalista i radicalitzat". A més, considera possible un acord similar al d'Andalusia, on el seu partit i el PP governaran amb el suport de  Vox, segons informa l'agència de notícies d'Efe. 

"L'únic partit capaç de presentar una alternativa centrista i moderada a les Balears és Ciutadans", ha defensat el diputat taronja després de participar en la reunió que el comitè autonòmic del partit ha duit a terme aquest dissabte a Eivissa. 

Pericay   s'ha  declarat "satisfet" amb l'acord de govern d' Andalusia , que ha definit com "un pacte entre constitucionalistes i que significa la millor opció per posar fi a quatre dècades de socialisme a la Junta".

El portaveu de Ciutadans ha al·ludit també al projecte de pressupostos aprovat aquest divendres pel govern espanyol, en el qual no s'inclou, segons ha indicat, un nou Règim Especial de Balears ( REB ), la qual cosa prova la "nul·la preocupació" de l'executiu socialista per l'Arxipèlag.

"Tot indica que els pressupostos generals són, a part d'expansius i irrealitzables, un conjunt de demandes dels partits populistes i nacionalistes, que són els que donen suport al govern de Sánchez", ha incidit  Pericay , i ha afegit que per a les Balears només en quedaran "les miques".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF