Política 12/01/2019

Ciutadans descarta pactes amb el PSIB per "nacionalista i radicalitzat"

El portaveu taronja, Xavier Pericay, considera possible un acord similar al d'Andalusia, on el seu partit i el PP governaran amb el suport de Vox

Ara Balears
1 min
Xavier Pericay en la seva presentació amb Pep Lluis Bauzá

PalmaEl portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha descartat pactes postelectorals amb el PSIB perquè "és un partit nacionalista i radicalitzat". A més, considera possible un acord similar al d'Andalusia, on el seu partit i el PP governaran amb el suport de Vox, segons informa l'agència de notícies d'Efe.

"L'únic partit capaç de presentar una alternativa centrista i moderada a les Balears és Ciutadans", ha defensat el diputat taronja després de participar en la reunió que el comitè autonòmic del partit ha duit a terme aquest dissabte a Eivissa.

Pericay s'ha declarat "satisfet" amb l'acord de govern d'Andalusia, que ha definit com "un pacte entre constitucionalistes i que significa la millor opció per posar fi a quatre dècades de socialisme a la Junta".

El portaveu de Ciutadans ha al·ludit també al projecte de pressupostos aprovat aquest divendres pel govern espanyol, en el qual no s'inclou, segons ha indicat, un nou Règim Especial de Balears (REB), la qual cosa prova la "nul·la preocupació" de l'executiu socialista per l'Arxipèlag.

"Tot indica que els pressupostos generals són, a part d'expansius i irrealitzables, un conjunt de demandes dels partits populistes i nacionalistes, que són els que donen suport al govern de Sánchez", ha incidit Pericay, i ha afegit que per a les Balears només en quedaran "les miques".

stats