Política 29/07/2019

Ciutadans demana que els enunciats de l'examen de la Selectivitat siguin bilingües

La diputada al Parlament balear, Patricia Guasp, ha exigit que estiguin en castellà i català en el mateix full

K. O.
1 min
Una estudiant realitza les proves de selectivitat de setembre

PalmaLa diputada de Ciutadans al Parlament balear, Patricia Guasp, ha registrat una proposició no de llei per instar el Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB) que els enunciats de les proves d'accés a la universitat estiguin en castellà i català. "Exigim que en el pròxim curs apareguin en el mateix full i que els enunciats siguin bilingües", ha dit la diputada, assegurant que han rebut queixes de molts alumnes.

Segons Guasp, amb el model actual d'examen, molts estudiants "s'han sentit assenyalats i estigmatitzats" perquè l'examen en castellà s'ha de demanar en públic. D'altra banda, la diputada també ha anunciat que la seva formació demanarà un sistema d'avaluació del Batxillerat per a l'accés universitari "homogeni" que "garanteixi la igualtat dels continguts i els criteris d'avaluació".

L'objectiu de la petició, tal com ha comentat Guasp, és "garantir l'accés en igualtat de condicions i oportunitats de tots els estudiants d'Espanya". Així mateix, Ciutadans també ha demanat al Govern a través de la PNL que insti el govern espanyol a "harmonitzar" les taxes de la Selectivitat.

stats