Política 16/04/2018

Ciutadans critica la discriminació contra els qui parlen castellà a l'Administració Pública balear

La diputada del partit, Olga Ballester, demanarà a la presidenta que els exàmens de selectivitat es facin en versió bilingüe

Efe Balears
1 min
Els estudiants van fer ahir les últimes proves de les PAU.

PalmaEl portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha criticat la "discriminació" que pateixen els qui només parlen castellà a l'accés d'ocupació pública i a les relacions que tenen amb l'administració autonòmica.

"Cada setmana en tenim un nou exemple", ha declarat durant la roda de premsa habitual abans del ple del Parlament. Pericay s'ha mostrat preocupat per "la imposició del català com a requisit a tots els àmbits". Ha fet una al·lusió especial a la "immersió lingüística" en l'educació pública i també al fet que hi hagi metges que se'n vagin per l'exigència del català.

Per aquest motiu, la diputada Olga Ballester demanarà en el ple a Francina Armengol que els exàmens de selectivitat siguin en versió bilingüe per a aquells que els vulguin fer en castellà.

A més, Ciutadans reitera la petició al Govern que faciliti les titulacions de català que tenen tots els càrrecs de designació política de l'Administració autonòmica.

stats