Política 31/01/2019

Ciutadans proposa col·locar unes plaques per les víctimes del bàndol franquista a Palma

L'Ajuntament de Palma ha votat en contra d'aquesta proposta, que també ha rebut els vots a favor del Partit Popular

Aina Riera
2 min
Regidors del grup de Ciutadans a la sessió plenària de l'Ajuntament de Palma

PalmaEl grup Ciutadans ha proposat aquest dijous al ple de l'Ajuntament de Palma que es col·loquin unes platges d'homenatge a les víctimes civils dels bombardeigs republicans durant la Guerra Civil. Una proposició que també ha rebut els vots a favor del Partit Popular, però que finalment no ha estat aprovada perquè no ha tingut el suport de l'equip de govern.

Des de la Regidoria de Cultura i Memòria Històrica, el regidor Llorenç Carrió ha explicat que han demanat la informació sobre aquestes víctimes, però encara no disposen de les dades suficients per poder col·locar les plaques. Carrió també ha dit que hi ha un projecte finançat amb els pressupostos participatius per poder recuperar els refugis antiaeris que hi havia a Palma.

Pedro Luis Ribas, regidor de Ciutadans, ha lamentat la manca de voluntat per part del Consistori a l'hora d'arribar a un acord per poder col·locar aquestes plaques. "Nosaltres el que volem és un reconeixement i la humanització de les víctimes dels bombardejos republicans", ha declarat Ribas. El regidor ha assegurat que l'Ajuntament de Palma ha volgut treure "rèdit polític de les víctimes de només un bàndol" i ha assegurat que "hi ha víctimes que no els interessen". Pel que fa al Partit Popular, el regidor Guillermo Sánchez ha assegurat que el Consistori no compleix amb la Llei de la memòria històrica perquè fan "memòria històrica selectiva" i perquè "creen víctimes de primera i de segona".

El regidor d'Urbanisme i exbatle de Palma, José Hila, ha respost amb contundència a aquestes acusacions. "Donen lliçons amb el cas de Veneçuela i encara els costa reconèixer que aquí hi va haver una dictadura que va durar 40 anys", ha declarat. El regidor ha lamentat que s'ignorin aquests fets i que es parli de memòria històrica "comparant unes coses amb les altres". "Que la dreta vingui ara amb aquests revisionismes i aquests extremismes és molt preocupant", ha dit José Hila.

stats