Política 02/04/2019

Ciutadans aposta per unificar la sanitat

El candidat al Congrés per Balears, Joan Mesquida, proposa que tots els espanyols tinguin la mateixa targeta sanitària

Ara Balears
2 min
El candidat de Ciutadans al Congrés, Joan Mesquida.

PalmaEl cap de llista de Ciutadans al Congrés per les Balears, Joan Mesquida, ha mostrat el compromís del seu partit perquè tots els espanyols tinguin la mateixa targeta sanitària a tot l'Estat, un document que es podria emprar a qualsevol comunitat autònoma per igual.

Amb motiu d'un acte de partit, Mesquida ha considerat que és "fonamental" que "tots els espanyols" tinguin "la mateixa" cartera de serveis sanitaris, amb independència de la seva comunitat d'origen.

Mesquida, juntament amb el candidat al Govern, Marc Pérez-Ribas, i la candidata al Consell de Mallorca, Beatriz Camiña, ha mantingut una trobada ciutadana amb afiliats i simpatitzants de l'agrupació d'Inca, Binissalem, Alcúdia i Santa Margalida.

"No pot ser que ciutadans espanyols que es desplacen a altres territoris del país per vacances, feina o qualsevol altre motiu hagin de tenir problemes burocràtics o no puguin accedir a serveis en igualtat de condicions mentre són al seu país", ha dit Mesquida durant l'acte.

Per al candidat al Congrés, "no té sentit" que en un país existeixin "17 sistemes de salut diferents, amb 17 carteres de serveis diferents, que només divideixen els ciutadans en categories pel fet de residir en una comunitat o una altra".

Escoletes gratuïtes

D'altra banda, el candidat al Govern, Marc Pérez-Ribas, s'ha compromès aquest dimarts que les escoletes de les Balears siguin gratuïtes de manera progressiva durant la pròxima legislatura. Pérez-Ribas ha donat a conèixer aquest objectiu de "garantir" la universalització de l'educació infantil 0-3 anys a la reunió que ha mantingut amb Agustí Buades, president d'IB-Família.

"Ciutadans finançarà la creació de noves places en centres sostinguts amb fons públics de manera equilibrada, augmentant també la inversió per lloc escolar en aquesta etapa", ha declarat el candidat. Pérez-Ribas també ha sostingut que Ciutadans augmentarà les bonificacions en l'educació 0-3 per a "les famílies de classe mitjana treballadores" i actualitzarà el preu de la plaça per assegurar la viabilitat del centre en qüestió.

En aquest sentit, el candidat del partit taronja ha traslladat a Buades la importància d'aplicar mesures de conciliació personal i laboral i ha posat com a exemple l'augment a cinc setmanes dels permisos de paternitat "aconseguit per Ciutadans als pressupostos del 2017".

Pérez-Ribas ha destacat les mesures del seu partit per afavorir la maternitat. "Hem aplicat mesures perquè les dones que treballen com a autònomes es reincorporin a la seva activitat professional després de la maternitat i paguin 50 euros mensuals, una mena de tarifa plana a la Seguretat Social, durant un any a partir de la seva incorporació".

stats