Política 17/12/2018

Ciutadans acusa el president del Parlament de prevaricació

El líder del partit, Xavier Pericay, acusa Picornell d’afavorir el seu partit, Podem; Jarabo assegura que els dos grups no són comparables

S. Vidal
2 min
Ciutadans acusa el president del Parlament de prevaricació

Palma“No hi ha cap part del reglament del Parlament que digui que un grup que creix per sedimentació -en referència al grup mixt- no hagi de tenir els mateixos drets que un altre grup que ha perdut diputats per fuga -en referència al grup parlamentari de Podem”. Amb aquest argument el president de Ciutadans, membre del grup mixt, Xavier Pericay, ha acusat el president del Parlament de prevaricació.

En aquest cas, ha dit Pericay, Picornell “és alhora membre del grup que en surt afavorit. Això té un nom”. El líder de Ciutadans al Parlament s’ha queixat de l'”arbitrarietat” de la Mesa amb la resposta a determinades peticions que tenen a veure, majoritàriament, amb l’increment de representació del grup o del temps de preguntes i de rèplica que no s’ha equiparat al de Podem, tot i que els dos grups han acabat tenint els mateixos diputats, és a dir, la mateixa representació a la cambra. “No aplica el reglament igual entre grups que tenen el mateix nombre de gent”, ha dit Pericay.

Per al portaveu de Podem, Alberto Jarabo, aquest és un tema recurrent a les darreres juntes de portaveus, "la situació és disparatada". El diputat ha destacat que en el grup mixt "hi ha tres trànsfugues i un grup format per aquestes persones no es pot equiparar a altres grups parlamentaris", ha afegit.

Jarabo recorda que s’aplica el reglament "i si hi ha cap dubte els serveis jurídics el resoldran".

Cal recordar que el grup mixt, que inicià la legislatura amb tres membres -dos de Ciutadans i Sílvia Tur, de Gent per Formentera- ha anat creixent a mesura que s'hi ha sumat Álvaro Gijón del PP i els tres diputats de Podem Xelo Huertas, Montse Seijas i Salvador Aguilera. Ara el grup mixt té set membres, exactament igual que Podem que començà amb deu diputats fins a arribar als set d’ara.

stats