Política 10/06/2019

Ciutadans accepta ara parlar amb Vox, però es nega a negociar governs

Villegas defensa que la reunió entre Monasterio i Aguado va ser formal i no per pactar

Agències
2 min
Villegas i Rivera, de Ciutadans, en una imatge d'arxiu.

MadridEl veto de Ciutadans a reunir-se amb l'extrema dreta per negociar ha aguantat dues setmanes, fins que ahir diumenge els candidats de la comunitat del partit taronja, Ignacio Aguado, i la de Vox, Rocío Monasterio, es van reunir a Madrid. Però, segons ha explicat avui el secretari general del partit, José Manuel Villegas, aquests contactes que comencen no impliquen ni implicaran negociacions de govern, sinó que s'emmarquen dins de "la cordialitat i la normalitat institucional".

Ni tan sols la composició de la mesa, que ha de ser votada demà a l'Assemblea de Madrid, va ser debatuda pels dos candidats, segons ha assegurat Villegas. "No tenim ni idea del que farà Vox demà", ha afirmat. Ara bé, la línia vermella sí que la tenen clara, per ara, segons decisió de l'executiva de pactes: no negociaran cap acord de govern autonòmic o municipal.

Els contactes no van agradar gens al líder associat al partit a Barcelona, Manuel Valls, que va expressar ahir mateix al seu Twitter que els vivia amb "gran preocupació". El diputat de la formació taronja Marcos de Quinto va respondre a la xarxa social amb duresa preguntant si no l'inquietava que el PSOE "coquetegés" amb Bildu a Navarra o que els "blanquejadors del chavisme" pactin amb els socialistes, en relació a Unides Podem.

Villegas no ha volgut agreujar la polèmica i ha dit que Valls pot estar "perfectament tranquil" perquè el partit sap quines són les línies marcades per l'executiva. El partit de Rivera, ha dit, té clar que el PP és el seu soci prioritari i treballen per un acord "el més ampli possible" tant a l'Assemblea de Madrid com a la comunitat de Múrcia, que també constitueix mesa demà dimarts.

L'associació amb el PP es trasllada a altres comunitats, segons Villegas, com Castella i Lleó o l'Aragó, on ha demanat al PAR que reconsideri la seva elecció d'aliar-se amb el PSOE de Lambán, un fet que impossibilita un pacte de dretes.

stats